En hälsosammare version av semla, funkar utmärkt att ha i frysen och ta fram vid tillfälle! Toppa gärna med rivna mandlar eller kokos.
Ingredienser
“Bullen”
- 1 dl mandlar
- 1 dl dadlar (urkärnade)
- 2 msk agave sirap
- 1 msk kokosolja
- 1 krm kardemumma
Fyllning
- ½ dl kakao
- 1 burk kokosgrädde (bara det tjocka på toppen)
- ½ dl blötlagda cashewnötter
- 2 msk agavesirap
- 3-4 st dadlar (urkärnade)
- 1 st mogen avokado
Instruktioner
- Mixa mandlar och dadlar grovt.
- Tillsätt resten av ingredienserna till ”bullen”.
- Rulla till ca 5 bollar som används som botten och spara lite av massan som du sen också rullar till 5 mindre bollar, plattar till och använder som topp.
- Mixa alla ingredienser till fyllningen.
- Lägg fyllningen i spritspåse och frys sedan i ca 10-15 minuter.
- Spritsa bollarna och lägg på toppen, strö över lite mandlar eller kokos!