Recept: Rawfood semla med chokladfyllning

  • Portioner: 5 semlor
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Skriv ut

En hälsosammare version av semla, funkar utmärkt att ha i frysen och ta fram vid tillfälle! Toppa gärna med rivna mandlar eller kokos.

Ingredienser

“Bullen”

  • 1 dl mandlar
  • 1 dl dadlar (urkärnade)
  • 2 msk agave sirap
  • 1 msk kokosolja
  • 1 krm kardemumma

Fyllning

  • ½ dl kakao
  • 1 burk kokosgrädde (bara det tjocka på toppen)
  • ½ dl blötlagda cashewnötter
  • 2 msk agavesirap
  • 3-4 st dadlar (urkärnade)
  • 1 st mogen avokado

Instruktioner

  1. Mixa mandlar och dadlar grovt.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna till ”bullen”.
  3. Rulla till ca 5 bollar som används som botten och spara lite av massan som du sen också rullar till 5 mindre bollar, plattar till och använder som topp.
  4. Mixa alla ingredienser till fyllningen.
  5. Lägg fyllningen i spritspåse och frys sedan i ca 10-15 minuter.
  6. Spritsa bollarna och lägg på toppen, strö över lite mandlar eller kokos!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Vinrecension: Domaine Rewa Chardonnay, 2016