Brandy Alexander Cocktail är en mustig cocktaildrink som lever kvar i sin popularitet efter att ha varit storfavorit under 1920-talet. Även om den har en hint av choklad så är den inte för söt och det enkla receptet är en perfekt balans av tre ingredienser.
Drinken är inte designad för att vara en chokladbomb, så håll er till receptet med alla delar jämt fördelade. Slutresultatet blir en slät och lyxig drink med en hint av choklad, varmt omsluten av grädde och brandy (sprit på destillerat vin). Perfekt som efterrätt, men går även att kombinera med efterrätter fyllda med bär, citrus eller vaniljkräm.
[recipe servings=”1 drink” time=”3 minuter” difficulty=”Lätt” description=””]
[recipe-ingredients]
- 30ml brandy
- 30ml mörk chokladsyrup
- 30ml grädde
- Garnering: Malen muskot
[/recipe-ingredients][recipe-directions]
- Fyll en cocktailmixer med is
- Häll i brandy, chokladsyrup och grädde
- Skaka ordentligt
- Sila i ett kylt cocktailglas
- Garnera med en dust av malen muskot
- Servera och njut!
[/recipe-directions][/recipe]