Fyra Chambre Séparéer du måste besöka i Stockholm

Vår krog- och nöjesexpert Malin Carlsdotter tipsar om sina bästa tips i djungeln av Chambre Séparéer i Stockholm.

Vad många inte vet är att Stockholm har ett brett och spännande utbud av mindre “Chambre Séparéer” – det vill säga enskilda rum, eller mindre festvåning. Ofta förknippas dessa med speciella tillfällen så som en skön brunch, en trevlig födelsedagsmiddag, ett stiligt affärsmöte eller kanske en möhippa/svensexa. Men det kan vara lika härligt att styra upp en middag i ett ”Chambre” en helt vanlig kväll med familjen eller vännerna. Här listar jag mina fyra favoriter av restauranger i Stockholm som erbjuder chambre séparéer.

Konstnärsbaren (KB)
En av Stockholms mest anrika krogar. Här finns massor av möjligheter för privata tillställningar i unika rum med väggar prydda av konsthistoria. Sällskap om 6-8 kan få ett eget litet rum med stängd dörr som är perfekt för hemliga möten. Här får även sällskap om 12-40 personer möjlighet till lunch eller middag i egen miljö. Avgift kan komma att tillkomma beroende på menyval. 

Jim&Jacob
Krogen i Vasastan där glasen klingar och maten står i fokus. Matsalen rymmer endast ett fåtal platser, men det många inte vet är att dom har två fantastiska privata rum i källaren (låter läskigt, men det är det inte) som ligger över gården. I Vinkällaren (bara en sån sak…) serveras middagar för upp till 10 personer och i Chambre Séparée kan sällskap upp till 24 personer avnjuta en middag. Jag har varit här två gånger och blir lika exalterad över dessa härliga rum varje gång.

Gondolen
Klassikernas klassiker med Stockholms i särklass bästa utsikt. Vill ni slå på stora trumman så är det hit ni ska gå! Här finns flertalet privata rum att boka för olika tillfällen, men det mest speciella rummet är Gondolen Gastronomi. Lokalen ligger i anslutning till Gondolen men i ett eget lite hus på taket, med egen terrass. Här kan man dessutom boka matlagningskurs eller vinprovning. I Gastronomin kan man sitta upp emot 16 personer, men det passar också bra för mingel. Här tillkommer en saftig avgift, men en vacker junikväll när Stockholm visar sig från sin bästa sida så är det väl värt en extra slant. Solnedgång på terassen med inloppet som vy är inget annat än ren magi.

Nabo
Restaurangen som ligger intill Tegnérlunden och bjuder på kulinariska upplevelser som är lika inspirerade av den närliggande parkgrönskan som av storstadens pulserande sorl. I Studio Nabo
som rummet kallas kan allt hända (enligt dom själva). Här kan ni styra upp en avskild affärslunch, partymiddagar med polarna eller cocktailkurser till möhippan. Studio Nabo är perfekt för 12-30 personer och ni får möjlighet att skräddarsy mat, dryck och stämning. Ett annat plus är att man kan spela egen musik. 

Faktum är att det är oerhört mysigt att boka ett Chambre för en “vanlig” middag eller lunch. Varför inte ta med vännerna på en mer ‘intim’ och gemytlig middag någon gång? Eller en torsdagslunch med kollegorna kontoret?

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.