Webbyrå tipsar om hur du dubblar din hemsidas försäljning

I betalt samarbete med Sunbirds webbexperter

Knepet med att dubbla ens hemsidas försäljning är att veta var insatserna behövs som mest. Försäljning är som en tunnel och man ska öka där vägen är som smalast. För hemsidor handlar det ofta om trafik och hur stor andel av besökarna som konverterar. Vägvalet är således om det är lättast att dubbla er trafik eller dubbla avslutningsfrekvensen.

Artikeln är skriven av Sunbird som är en webbyrå för hemsida och marknadsföring. Vi ökar företags försäljning.

Om du behöver öka trafiken

Har du låg trafik men en fungerande hemsida är det oftast enklast att börja öka relevant trafik. Nedan är våra tips för att rivstarta trafiken.

Skriv värdefulla och långa inlägg

Är du långsiktig och har tid att skriva om det ni erbjuder är vår rekommendation att utöka mängden text och undersidor. Det är en enkel metod för att få in återkommande trafik från Google där du inte betalar per klick.

Även om ni inte vinner på era viktigaste sökord får man ofta in relevant trafik inom området.

Google Ads för dina viktigaste sökord

Google Ads är de sponsrade placeringarna på Google. Här betalar du per klick. Oftast är det relativt sett dyr annonsering. Men du bör prova och överväga att buda på dina absolut viktigaste sökord.

Du kan alltid ställa in vad för max-bud du vill ange för en konvertering eller klick. Om du har en låg budget kan du ange låga bud vilket innebär att du inte kommer få många klick, men de klick du får kommer vara väldigt värdefulla.

Sätt igång remarketing annonseringen

Remarketing annonsering är den typen av marknadsföring som triggas efter att en kund besökt din hemsida. Du påminner dem om dig – på dina villkor. Detta är generellt sett rekommenderat om du erbjuder något vars köpcykel är lite längre.

Om du behöver förvalta befintlig trafik

Om ni har mycket trafik till hemsidan är det oftast enklare att dubbla avslutningsfrekvensen än trafiken. Det är oftast också billigare då det är engångsinvestering i webbdesign och webbutveckling.

Bygg hemsidan med rätt teknik

Att du har en professionell hemsida som är enkel att uppdatera i den riktning du vill är essentiellt för allt digitalt arbete. Att ha en dåligt utformad hemsida innebär att du alltid kommer röra dig i motvind.

Det är generellt inte rekommenderat att använda färdiga mallar. De är överlag svårare att vidareutveckla även om det är underbart billigt att komma igång.

Om en bra webbyrå kodar hemsidan blir den i regel snabbladdad, relativt sett underhållsfri och snyggare webbdesign.

A/B testa viktiga landningssidor

När du har en kvalitativ hemsida som överlag upplevs bra för användaren är det dags att börja prickskjuta viktiga undersidor. De sidorna som är viktigast är de med mest trafik och som är så nära köp/förfrågan som möjligt.

Ett lyckat A/B test är förvånansvärt lätt och verktygen hjälper dig tolka resultaten. Det finns verktyg som är gratis såsom Google Optimize.

Företag som tycker att webben är viktig och vill öka sin försäljning måste bli bekväm med att börja A/B testa design regelbundet. Testerna kan ta allt från någon vecka till flera månader att slutföras. Under den tiden kan man fortsätta öka trafiken till hemsidan.

Avslutande ord från Webbyrå

Självklart gör man i slutändan oftast båda delarna – förbättrar ens hemsida och trafik. Men idén av att dela in det i trafik eller hemsida gör det lättare att prioritera vad som faktiskt är viktigast för att öka försäljningen. Vi på Sunbird hjälper er gärna. Webbyrån finns lokalt i Malmö men jobbar med kunder i hela Sverige. Vi jobbar också med E-handel.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.