fbpx
Het kräftröra med cajunkrydda Foto: Sophie Björkman

Recept med kräftor: Het kräftröra med chili, rödlök och cajunkrydda

Sophie Björkman bjuder på ett hett tips till kräftskivan! Serveras på toast, gärna som förrätt eller som tillbehör till kräftor.

  • Portioner: 4 personer
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Skriv ut

Recept med kräftor: het kräftröra med chili, rödlök och cajunkrydda

Augusti är här och det är dags för årets kräftskiva. Sophie Björkman tipsar om en spännande förrätt med kräftor och heta smaker som serveras på rostat bröd. Perfekt som förrätt eller tillbehör, helt klart det godaste receptet till kräftskivan!

Ingredienser

  • 2dl creme fraiche
  • 1/2 rödlök (spara andra hälften till dekoration)
  • 1/2 chili (1/2 till dekoration)
  • 2tsk cajunkrydda
  • 170g kräftstjärtar
  • 4 msk majonnäs
  • Tabasco efter smak
  • salt
  • peppar
  • Några kvistar dill (spara även till dekoration)
  • 1tsk citron (spara även till dekoration)
  • 4 skivor toast
  • olivolja

Instruktioner

  1. Hacka rödlök chili och dill
  2. Blanda ihop kräftstjärtar, majonnäs, creme fraiche , dill, chili, citron, rödlök och alla kryddor
  3. Låt vila i kylen ca 40 minuter
  4. Stek toastskivorna i rikligt med olivolja i en stekpanna
  5. Servera kräftröran på toasten, gärna som förrätt eller som tillbehör till kräftor

.

Nyfångade kräftor och het kräftröra med cajunkrydda Foto: Sophie Björkman

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
55E18997-A65A-453B-BC16-EDD30DECEF96
Klimatsmarta semlor till fettisdagen!