[recipe servings=”4 personer” time=”1 timma” difficulty=”Lätt” Ett hett tips till kräftskivan! Kräftröra med chili, rödlök och cajunkrydda.]
Sugen på kräftröra? Här kommer vår matskribents bästa tips.
Recept med kräftor: het kräftröra med chili, rödlök och cajunkrydda
Augusti är här och det är dags för årets kräftskiva. Sophie Björkman tipsar om en spännande förrätt med kräftor och heta smaker som serveras på rostat bröd. Perfekt som förrätt eller tillbehör, helt klart det godaste receptet till kräftskivan!
[recipe-ingredients]
- 2dl creme fraiche
- 1/2 rödlök (spara andra hälften till dekoration)
- 1/2 chili (1/2 till dekoration)
- 2tsk cajunkrydda
- 170g kräftstjärtar
- 4 msk majonnäs
- Tabasco efter smak
- salt
- peppar
- Några kvistar dill (spara även till dekoration)
- 1tsk citron (spara även till dekoration)
- 4 skivor toast
- olivolja
[/recipe-ingredients] [recipe-directions]
- Hacka rödlök chili och dill
- Blanda ihop kräftstjärtar, majonnäs, creme fraiche , dill, chili, citron, rödlök och alla kryddor
- Låt vila i kylen ca 40 minuter
- Stek toastskivorna i rikligt med olivolja i en stekpanna
- Servera kräftröran på toasten, gärna som förrätt eller som tillbehör till kräftor
[/recipe-directions][/recipe].
Vill du ha fler spännande recept? Kika in här!