Att göra hasselbackspotatis behöver varken vara svårt eller ta lång tid. Det är dessutom otroligt gott och även relativt billigt! I detta recept lagar vi en förrätt med hasselbackspotatis, men det går såklart även att använda receptet på hasselbackspotatis till en varmrätt. Knepet till att göra en perfekt hasselbackspotatis är att inte snåla på varken smör eller ost!
Dags att börja laga hasselbackspotatis!
Ingredienser
- 3 dl västerbottenost
- 8 st fasta potatisar
- 1 dl ströbröd
- 4 msk smör
- 80 g löjrom
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg potatisen i en träslev och skiva den så att kniven inte går igenom helt.
- Lägg potatisarna i en ugnssäker form och pensla på hälften av smöret
- Strö över osten och lägg sedan in potatisarna in i ugnen i cirka 30 minuter.
- Ta ut potatisarna och pensla på resten av smöret och strö över ströbrödet.
- Sätt in potatisarna i ugnen igen, cirka 2o minuter, till de fått en fin gyllenbrun färg.
- Ta sedan ut formen och låt potatisarna svalna en stund.
- Lägg sedan på creme friache, löjrom och gräslök.
- Lägg sedan på creme friache, löjrom och gräslök.