fbpx

Recept: Lyxig förrätt av hasselbackspotatisar med västerbottenost och löjrom

Sommarkvällar och löjrom, en passande och smaskig kombo! Spicea upp middagen med en inbjudande förrätt av hasselbackspotatis med västerbottenost och löjrom.

  • Portioner: 8 portioner/potatisar
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Skriv ut

Ingredienser

  • 3 dl västerbottenost
  • 8 st fasta potatisar
  • 1 dl ströbröd
  • 4 msk smör
  • 80 g löjrom

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg potatisen i en träslev och skiva den så att kniven inte går igenom helt.
  3. Lägg potatisarna i en ugnssäker form och pensla på hälften av smöret
  4. Strö över osten och lägg sedan in potatisarna in i ugnen i cirka 30 minuter.
  5. Ta ut potatisarna och pensla på resten av smöret och strö över ströbrödet.
  6. Sätt in potatisarna i ugnen igen, cirka 2o minuter, till de fått en fin gyllenbrun färg.
  7. Ta sedan ut formen och låt potatisarna svalna en stund.
  8. Lägg sedan på creme friache, löjrom och gräslök.
  9. Lägg sedan på creme friache, löjrom och gräslök.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Recept: Rawfood semla med chokladfyllning