De tio farligaste vägarna i världen

Att köra bil är inte alltid en dans på rosor, och vissa vägar är helt enkelt farligare än andra. Det kan antingen bero på egenskaper som stup, smala pass och brutal terräng eller hur avlägset dessa vägar ligger om något skulle gå fel. Dashcam-företaget Nextbase har sammanställt en lista över de tio farligaste vägarna i världen och förklarar samtidigt varför dessa är så farliga.

De farliga vägarna befinner sig närmare oss än vad de flesta tror. På Nextbase lista har vår granne Norge hamnat på en häpnadsväckande fjärde plats. Det är nämligen så att Atlantvägen, som är belägen på den norska kusten och är utan tvekan en av de mest natursköna vägarna i världen. Men, inte får man låta ögat lura en. Att köra längs Atlantvägen har liknats med att vackla vid havets utkant.

Vägen förbinder städerna Kristiansund och Molde och har hela åtta hisnande broar inklusive Storseisundetbron, som är så brant att den kan se ut mer som en ramp än en övergång. Andra egenskaper inkluderar serpentinsvängar som kan få förare att känna sig som om att de åker i en berg-och-dalbana. Sist men inte minst är vädret i området också oförutsägbart, med plötsliga siktförluster och temperaturfall samt kraftiga vindar.

Se hela listan på de topp 10 farligaste vägarna här nedan

1. James W. Dalton Highway, Alaska

2. North Yungas Road, Bolivia

3. Zojila-passet, Indien

4. Atlantvägen, Norge

5. Guoliang Tunnel Road, Kina

6. Skippers Canyon, Nya Zeeland

7. Rodovia da Morte, Brasilien

8. Fairy Meadows Road, Pakistan

9. Kolyma Highway, Ryssland

10. Bayburt D915, Turkiet

Om Nextbase

Det framåttänkande, oberoende europeiska varumärket Nextbase är en världsledande designer och tillverkare av ledande innovativa, uppkopplade dashcams som gör en positiv skillnad för människors resor och liv när de är på resande fot. Försäljningen av dashcams har ökat med 850 procent under de senaste fyra åren, vilket gör det till en av de snabbast växande konsumentteknologisektorerna i världen.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.