Sociala medier ökar explosionsartat – företag riskerar att dö ut

Att som företag inte finnas på sociala medier är snart ett minne blott, i alla fall enligt marknadsföringsexperten Frida Engström.

Det är nog ingen som missat att vi rör oss mot en mer digitaliserad värld. Och en genomsnittlig person blir idag exponerad för uppemot 10.000 budskap varje dag, vilket leder till att vi kräver fler och fler intryck av en specifik tjänst eller produkt innan vi tar ett köpbeslut. Här berättar marknadsföringsexperten Frida Engström.

En ökning av daglig exponering på 400% sedan 2013

– Vår mänskliga hjärna har ju såklart inte möjligheten att ta in ens hälften av alla budskap vi exponeras för på daglig basis. Men just detta gör ju att det är ännu viktigare för företagen att göra bättre marknadsföring som enbart talar till företagets idealkund, säger Frida, grundare av den privata marknadsföringsutbildningen Begynn, och fortsätter:

– Som företagare har man oftast en massa olika bollar i luften och att sätta sig in i marknadsföring är många gånger inte en prioritet. Vilket gör att man gör någonting halvdant – och då får såklart halvdana resultat som inte ens är mätbara.

“Allt du behöver är en laptop och internetuppkoppling”

Den nya världsordningen i kombination med att svenskarna inte längre är lika intresserade av att arbeta från en specifik arbetsplats gör att många tar möjligheten att starta upp sin egna marknadsföringbyrå. Och hjälpa företag att göra bättre, en mer resultatbaserad marknadsföring.

– Vi har idag studenter i vårt program som sitter i Kroatien, Tyskland, Bali, Spanien, Sverige, Norge och Danmark. Allt de behöver är en laptop och internetuppkoppling. Sedan kan de ha kunder över hela världen, utan att någonsin träffa dem fysiskt, berättar Frida.

Det verkar som att vi får förbereda oss på ett gäng förändringar i vårt arbetsliv framöver. Och vem vet, kanske är det tryggast att göra det från sitt alldeles egna företag.

Missa inte den här artikeln: Att arbeta på distans blir allt mer populärt

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.