Fyra inredningstips för en hög mysfaktor hemma

Artikeln innehåller annonslänkar

Har du frågor och funderingar kring vad du kan göra för att uppnå ditt drömhem? Hemmet är platsen där vi tillbringar som mest tid, och därför är det en självklarhet att inreda huset eller lägenheten på ett hemtrevligt vis. 

För råd och tips på hur du kan gå till väga för att fullända din bostad är det bara att fortsätta att läsa. Nedan får du nämligen en guide med fokus på inredningstips för en hög mysfaktor därhemma!

Välj lämplig belysning

Vilken sorts belysning du satsar på kan göra stor skillnad – särskilt om du vill tillföra en mysig atmosfär i hemmet. Ta bland annat hänsyn till lampornas färgtemperatur så att du får en trevlig look där du behöver den som mest. En varm färgtemperatur är passande i rum där du vill koppla av. Medan en kall färgtemperatur gör susen i rum där du vill piggna till och fokusera. Besluta dig exempelvis för att placera lampor med en varm färgtemperatur i sovrummet eller vardagsrummet och välj en kall färgtemperatur på kontoret eller i köket.

Introducera mjuka element

Ett stort misstag som många begår när de inreder sina bostäder är att inreda på ett ganska kalt vis. En avsaknad av mjuka element ger hemmet en sjukhuskänsla istället för en mysig atmosfär, men lyckligtvis nog är det både billigt samt enkelt att fixa det här problemet. En smidig lösning kan vara att införskaffa dig fluffiga mattor, mysiga filtar och fina prydnadskuddar. Särskilt fårskinn kan göra under om du vill tillföra en mysfaktor i hemmet med mjuka element. Använd fårskinn som en elegant liten matta, som ett skönt underlag över en bordsbänk eller möjligtvis som ryggstöd i en fåtölj.

Det är inte bara bekvämt att gå och att sitta på fårskinnsfällar, utan du blir sannolikt också förvånad över hur mysigt rummet omedelbart ser ut. Det är därtill enkelt att matcha fårskinnsfällen med resten av din inredningsstil tack vare de många färgvarianterna: lägg vantarna på fårskinn i bland annat en svart, grå, brun, beige eller vit färg. Bra produkter hittar du hos Fårskinnsguiden.

Följ ditt hjärta istället för trender

Trots att det låter en aning cheesy ska du alltid följa ditt hjärta snarare än trender när du inreder ditt hem. Om du väljer ut möbler, prydnadssaker och andra inredningsobjekt för att en aktuell trend säger åt dig att göra så kan det mycket väl hända att du snabbt blir trött på din inredning. Du har ju som sagt inte valt ut prylar som du föredrar. Utan istället jagat en trend. Och om det finns någonting som man med säkerhet kan påstå så är det att trender kommer och går.

Med detta sagt bör du därför välja inredningsobjekt som verkligen faller dig i smaken. Och som leder till att du får ett hemtrevligt hus eller lägenhet som du kan vara stolt över i många år framöver. För att se till så att du inte ångrar dig kan du till exempel vända dig till tidlösa alternativ. Såsom trämöbler och fårskinn som utan tvekan är inredningsobjekt som är här för att stanna.

Säkerställ att hemmet passar alla i familjen

De yngre familjemedlemmarna ska du givetvis också ta hänsyn till när du inreder ditt hem. Det sista tipset är därför att se till så att din bostad är barnsäker. Se världen genom deras ögon. Och mer specifikt, på deras höjd för att ta reda på vad som kan vara farligt. Särskilt i badrummet bör du introducera ett halkskydd. Och överallt i hemmet rekommenderas det att undvika möbler med hårda samt vassa kanter. Lamporna i barnrummet bör därtill vara tillverkade i plast. Eller liknande material som inte går sönder om lampan faller i golvet.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.