Modeskaparen Selam Fessahaye designar Cancerfondens rosa band

"Vi kan verkligen göra skillnad tillsammans"

Selam Fessahaye

Cancerfondens rosa band är i år designat av modeskaparen och kostymören Selam Fessahaye. Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj pågår under oktober varje år med syfte att samla in pengar till cancerforskning och sprida kunskap om cancer.

Årets rosa bandet är gjort i tyll, ett material som Selam ofta använder i sina kreationer och ett signum för hennes design. Inget band är det andra likt i år, eftersom trycket hamnar olika på varje band. Händerna symboliserar vikten av att alla är med och bidrar, att alla berörs och att vi tillsammans kan besegra cancer. Årets armband, som också är designat av Selam, går i två nyanser av rosa samt i svart för att matcha bandet.

Jag bär rosa bandet för att forskningen ska gå ännu snabbare framåt, och för en framtid där färre drabbas och fler överlever cancer.

— Varje band är unikt, precis som vi alla människor har vår egen berättelse och vårt eget avtryck. Jag visste inte om att cancerforskningen gör så stora framsteg. När Cancerfonden startades överlevde bara en av tre som fick cancer, i dag är det två av tre som överlever. Vi kan verkligen göra stor skillnad tillsammans. Min generation kan få vara med om att besegra cancer. Jag bär rosa bandet för att forskningen ska gå ännu snabbare framåt, och för en framtid där färre drabbas och fler överlever cancer. Nu gör vi det här tillsammans, säger Selam Fessahaye.

Rosabandet 2021

Betydande del av de pengar Cancerfonden delar ut till cancerforskning

Pengarna som samlas in under Rosa Bandet-kampanjen utgör en betydande del av de pengar som Cancerfonden delar ut varje år till Sveriges främsta cancerforskning. Mer forskning är avgörande för att färre ska drabbas och fler ska överleva cancer.

— Vi är otroligt stolta över att Selam Fessahaye designar Cancerfondens rosa band och att hon med sin fantastiska design och sitt kreativa uttryck är med och bidrar till årets Rosa Bandet-kampanj. Den wow-känsla jag får av de kläder Selam designar hoppas jag också många får när de ser det rosa band hon har skapat. Vi är övertygade om att Selam med sitt unika band kommer stärka årets kampanj och stötta oss i vår fortsatta vision att besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare på Cancerfonden.

Modeskaparen och kostymören Selam Fessahaye designar Cancerfondens rosa band i år.

Köp årets rosa band!

Cancerfondens rosa band kostar 50 kronor, varav 5.93 kronor är tillverkningskostnad och resten går till Cancerfonden. Armbandet kostar 100 kronor, varav 5,50 kronor är tillverkningskostnad och resten går till Cancerfonden. Cancerfondens rosa band och armband säljs från 24 september på ICA, Apotek Hjärtat, Lindex, Interflora, ELLOS online och i Cancerfondens gåvoshop.

Mer information om kampanjen finns på cancerfonden.se/rosabandet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.