Fyra anledningar till varför du bör ladda ned TikTok nu

Vår nya karriärskribent och digitala strategen Joella Skoogh berättar om potentialen med det digitala marknadsföringsverktyget.

Joella Skoogh

Appen TikTok har tagit världen med storm, men svenskarnas koll på den sociala plattformen är fortfarande ganska begränsad. De flesta unga under 18 år har stenkoll på appen, men i förra årets rapport av ”Svenskarna och internet” så inkluderades inte ens TikTok i statistiken över svenskarnas konsumtion av sociala medier.

Entreprenören Gary Vaynerchuck, VD på VaynerMedia, är en stor förespråkare för TikTok som marknadsföringskanal för varumärken och entreprenörer. Inte minst på grund av den enorma räckvidden man kan uppnå organiskt.

Även om det finns flera svenska TikTok-influencers så finns det fortfarande en stor brist på svenska företag och entreprenörer på plattformen.

TikTok appen har stigit i populäritet.

Här kommer fyra anledningar till varför du bör ladda ned TikTok nu.

1. Under april 2020 laddades TikTok ned 107 miljoner gånger, vilket gör appen till den mest nedladdade i världen efter Zoom den månaden. Det är ett misstag att underskatta en så populär app.

2. TikTok är mer än bara dansande tonåringar. Ju mer du använder appen, desto mer relevant innehåll visar appen för dig. Det finns många nischade innehållsskapare på plattformen – psykologer, marknadsförare, dietister, makeup-artister. Det finns alltså något för alla!

3. Många virala trender börjar på TikTok, till exempel den sydkoreanska kaffedrinken dalgona coffee/whipped coffee som tog hela världen med storm under april månad. Vill du ha koll på trender och konsumentbeteenden måste du befinna dig där allt börjar.

4. TikTok överträffar precis alla andra appar när det kommer till potentiell organisk räckvidd. Vem som helst kan skapa viralt innehåll!

Din målgrupp finns redan på appen eller så kommer de att finnas där snart.

Om du eller ditt företag försöker nå Generation Z så är närvaro på appen ett måste – de representerar nämligen den största målgruppen just nu.

Övertygad än? Vare sig TikTok är rätt plattform för dig och ditt företag eller inte, ladda ned appen och skapa dig en egen uppfattning.

Joella Skoogh är digital strateg som hjälper företag och entreprenörer att bygga varumärke och driva försäljning online.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.