Hudvård utan konstigheter – L300 relanserar rengöringsserie

Under hösten 2021 relanserar L300 sin rengöringsserie med ny design, uppdaterad formula och två helt nya rengöringsprodukter. De nya produkterna innehåller den aktiva ingrediensen prebiotika som balanserar huden och hjälper till att hålla huden stark och frisk. Upptäck en rengöringsrutin som är återfuktande, skonsam mot huden – helt utan konstigheter från L300. Den nya serien L300 Cleansing finns i ditt apotek från och med vecka 40.

L300 tycker att hudvård ska vara kul, lättsamt och okomplicerat. Därför utvecklar de hudvård med aktiva ingredienser som finns naturligt i huden och bevisligen rengör och återfuktar den. Namnet L300 står för “Läkemedelsprojektet 300” och är baserat på den medicinska upptäckten att huden på ett intelligent sätt återfuktar sig själv. Samtliga produkter från L300 utvecklas i linje med detta, för att hjälpa huden i processen och ge den extra kärlek, även rengöringsserien L300 Cleansing.

Relanseringen av L300 Cleansing sker i mitten av oktober

Då det blir kyligare utomhus och torrare inomhus. Oavsett hudtyp behöver många ge extra fukt till sin hud under det kalla vinterhalvåret; därför har L300 skapat en serie produkter som inte bara rengör utan också återfuktar huden, speciellt anpassade efter vårt nordiska klimat. Serien består av totalt nio produkter avsedda för alla hudtyper, där flera av produkterna har fått en uppdaterad formulering och två nyheter har introducerats; Enzyme peel och Balancing toner.

Den nya skrubben Enzyme peel innehåller enzymet protease som tar bort döda hudceller utan att irritera huden. I tonern Balancing toner finner vi återfuktande glycerin och vårdande provitamin B5. Båda formuleringar innehåller också prebiotika, alltså näringsämnen för de goda mikroorganismerna på din hud.

Gör huden stark och frisk

– Vad många inte vet är att det yttersta hudlagret skyddas av bakterier som finns där för att minska påverkan från yttre påfrestningar. Genom att ge näring åt de goda bakterierna, men inte de oönskade bakterierna, balanserar prebiotika hudens mikrobiom så att huden förblir stark och frisk, förklarar Ebba Laurenius, Brand Manager på L300.

Det är inte bara formuleringar som förbättrats inför höstens relansering, L300 uppdaterar också produktdesignen för rengöringsserien. Den skandinaviskt inspirerade designen gör det enklare för dig att se de aktiva ingredienserna och hitta rätt produkt för just din hudtyp; torr, normaltorr eller fetare hy. L300 är det pålitliga valet av hudvård oavsett om din rutin rymmer tiotals produkter eller några få. Från serien av nio produkter kan du med säkerhet plocka ihop en rengöringsrutin som fungerar för just dig.

Nyheterna finner du på fysiska och nätbaserade apotek från och med vecka 40.

L300 ENZYME PEEL WITH PREBIOTIC

L300 Enzyme Peel with Prebiotic innehåller enzymet protease som effektivt tar bort döda hudceller utan att irritera huden och lämnar den mjuk och ren med en förbättrad lyster. Prebiotika och provitamin B5 balanserar och vårdar huden medan glycerin ger återfuktning. Passar alla hudtyper. Applicera en riklig mängd av peelingen på väl rengjord hud, undvik området runt ögonen. Skölj av med ljummet vatten efter 15 minuter och applicera därefter din dag-/nattkräm. Rekommenderad användning 2 ggr/vecka.

Rek pris: 139 kr
Storlek: 75ml

L300 CLEANSING MILK WITH PREBIOTIC

L300 Cleansing Milk with Prebiotic är en krämig rengöringsmjölk med prebiotika som balanserar huden och skonsamt tar bort make-up och orenheter. Vårdande rapsolja och provitamin B5 återfuktar huden och allantoin lugnar torr och känslig hud. Hudens eget fuktbevarande ämne, mjölksyra, hjälper huden att bibehålla sin rätta fuktbalans. Massera in rengöringsmjölken och skölj därefter med ljummet vatten eller torka av försiktigt. För torr hud.

Rek pris: 89 kr
Storlek: 200 ml

L300 DEEP CLEANSING GEL

L300 Deep Cleansing Gel rengör effektivt huden och lämnar den matt och fräsch. Innehåller salicylsyra som har en mild exfolierande effekt och niacinamide som vårdar huden. Gelen förebygger uppkomst av lätt acne och orenheter samt reducerar synligheten av porer.Fukta ansiktet och massera in gelen i ansiktet, skölj av med ljummet vatten. För bästa resultat använd gärna i kombination med L300 Deep Cleansing Toner. För normal till kombinerad hud. Undvik kontakt med ögonen.

Rek pris: 89 kr
Storlek: 150 ml

L300 MICELLAR CLEANSING WATER

L300 Micellar Cleansing Water tar skonsamt bort make-up och orenheter, återfuktar och fräschar upp i ett enda steg. Berikad med hudens egna fuktbevarande ämnen betain och karbamid som hjälper huden att bibehålla sin rätta fuktbalans. Provitamin B5 återfuktar huden och lämnar den ren och fräsch. Använd som ansiktsrengöring eller som ett uppfriskande ansiktsvatten. Applicera med bomullsrondell på ansikte och hals, upprepa tills make-up och orenheter försvunnit. Behöver inte sköljas av. För torr hud.

Rek pris: 89 kr
Storlek: 200 ml

L300 GENTLE EYE MAKE-UP REMOVER

L300 Gentle Eye Make-Up Remover tar skonsamt och effektivt bort ögonmake-up (även vattenfast) och läppstift med milda, rengörande och återfuktande ämnen. Med allantoin och havreolja är den anpassad för den tunna, känsliga huden kring ögonen. Prebiotika balanserar huden. Skaka flaskan, applicera på en bomullsrondell och stryk över ögonlock, fransar och läppar. Skölj sedan rikligt med vatten. Passar alla hudtyper.

Rek pris: 79 kr
Storlek: 100 ml

L300 FACE SCRUB

L300 Pure Cleansing Face Scrub tar med naturliga korn effektivt bort torra hudceller. Att skrubba huden regelbundet ger en klarare och mer balanserad hud med lyster. Ansiktsskrubben innehåller rengörande ämnen och Perlite – naturliga skrubbkorn av vulkanisk sten. Den tar bort smuts och döda hudceller samtidigt som den aktivt bevarar hudens fukthalt. Massera in på fuktad hy och skölj sedan av med ljummet vatten. Använd skrubben 1-2 gånger i veckan. Passar alla hudtyper. Dermatologiskt testad. Oparfymerad.

Rek pris: 79 kr
Storlek: 60 ml

L300 CLEANSING MOUSSE

L300 Cleansing Mousse är en ansiktsrengöring som rengör den torra huden milt och effektivt. Det mjuka och krämiga skummet i ansiktsrengöringen lämnar en fräsch och silkeslen känsla av renhet. Moussen är berikad med panthenol och hudens egna naturligt fuktbindande ämnen som hjälper huden att behålla sin rätta fuktbalans, motståndskraft och mjukhet. Massera in skummet på fuktat ansikte och skölj sedan av med vatten. Oparfymerad och dokumenterat mild för huden. För torr hud.

Rek pris: 89 kr
Storlek: 150 ml

L300 DEEP CLEANSING TONER

L300 Deep Cleansing Toner rengör effektivt och lämnar huden matt och fräsch. Innehåller salicylsyra som har en mild exfolierande effekt. Ansiktsvattnet förebygger uppkomst av lätt acne och orenheter samtidig som det reducerar synligheten av porer. Applicera med bomullsrondell på ansikte eller på utvalda partier som T-zonen. Behöver inte sköljas av. För bästa resultat använd gärna i kombination med L300 Deep Cleansing Gel. För normal till kombinerad hud. Oparfymerad. Dermatologiskt testad.

Rek pris: 79 kr
Storlek: 200 ml

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.