Att bygga garage – en guide

Artikeln innehåller annonslänk

Ett garage är utan tvekan en av de mest praktiska tillbyggnader som en husägare kan satsa på. Det här inlägget tittar lite närmare på vad du ska tänka på när du bygger garage. Frågan om kostnaden har fått sig en egen rubrik.

Bygga garage – kostnaden är förmodligen en av de första frågorna en blivande ägare ställer sig. Därför kan du läsa lite mer om den längre ner.

Men först om tumregler och saker att tänka på. Ett garage med storlek på 25 m2 sägs räcka bra för bilparkering. Beroende på bilen storlek kommer du även att ha möjlighet till att förvara en del saker i garaget. Är det dock så att du äger en större bil än standard eller vill ha mer plats i form av förråd så kan du bygga ett större garage.

Vad kostar det?

Kostnaden är viktig. Vad ligger den på? Här ska inte svaret ses som något entydigt. Tänk på att priset kan variera i mång och mycket beroende på entreprenör och dina egna önskemål. Idag anges en kostnad mellan 5 000 – 6 500 kronor per kvadratmeter som ganska vanligt förekommande. Om du räknar på standardmåtten vi angav i tidigare rubrik bör totalutgiften landa på 125 000 kronor. Du kan ansöka om lån i din bank för bygget om du inte har sparade medel. Kontakta gärna banken innan du börjar planera ett garagebygge.

Bra placering av ett garage

Var brukar ett garage byggas egentligen? Många väljer att placera den intill huset. Det är en bra lösning. Varför? Jo, bland annat för att du kan placera en dörr mellan garaget och bostaden. På det sättet kan du direkt gå till bilen och köra iväg. Du slipper gå ut i kylan under vinterhalvåret. En annan vanlig placering är vid tomtgränsen. Tänk på att ifall ditt garage är närmare än 4,5 meter från gränsen måste ditt bygge godkännas av grannen.

 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.