Underhåll din altan eller uteplats

Artikeln innehåller annonslänk

Om du har en altan eller uteplats som är i trätrall, så är det bra att se till att ta hand om den på rätt sätt. Det är ju så att, ingen trall är underhållsfri. Dock kräver några av dem mer, andra mindre. En del träslag går att lämna helt obehandlade, om du är ute efter att få en grå yta. Vanligaste sättet att behandla trall på är att olja in den med träolja.

Behandla din trall

Om du vill, köp trall hos Jemfix. Du kan sedan bygga med den och sedan se till att ge den en
behandling om du vill. Du bör välja behandling efter hur du vill att din trall ska se ut. Om du vill att
den ska bevara samma färg som den kom i, då är det bra att olja in den. Dels så bevaras färgen på bra sätt samt att du minskar även risk för att trallen ska dra åt sig fukt. Du kan även välja att låta bli att olja, för att få en vacker grå färg. Detta passar bra för tryckimpregnerat och TermoAsk.
Det du ändå bör göra, det är att olja ändträet. Det med rikligt med olja! Bra att veta är att ändträ kan suga åt sig 20 gånger mer fukt än vad alla andra ytor på träet kan.

Håll trallen ren

Din trall kommer att påverkas av väder, vind, luftföroreningar med mera. Så du bör regelbundet även sköta om trallen, det genom att hålla den ren. Börja med att sopa av din trall. Sedan kan du spola av den, men använd vattenslang, inte högtryckstvätt eftersom det kan skada trallen. Sedan kan du använda dig av en skurborste eller en svamp, samt ett miljövänligt diskmedel eller såpa. Det för att kunna tvätta bort påväxt, så som alger, mossa och annat. Sedan är det bara att sälja av igen.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.