Vardagsmotion – för bättre hälsa och glädje

Artikeln innehåller annonslänk

Det börjar nästan vara uttjatat att prata om hur viktigt det faktiskt är att röra på sig. Men trots det kommer vi nedan att ta oss en titt på hur du enkelt får in motion i vardagen, men även att du känner dig motiverad att faktiskt röra på dig.

Att införa motion i vardagen främjar till ett gott välbefinnande. Vilket inte bara är bra för både kropp och knopp utan påverkar hur du sköter ditt jobb, din familj och hur du hanterar stress. Att finna tiden till att gå till gymmet kan vara kämpigt för många, och därför ska vi nu se hur du på ett naturligt sätt kan införa mer vardagsmotion i din vardag.

Cykling som vardagsmotion

Det kanske inte känns så lockande att sätta på sig sin cykelhjälm klockan sju på morgonen för att cykla till jobbet, men faktum är att cykling är ett enkelt sätt att få in motion i sin vardag. Oavsett ålder eller fitnessnivå är cykling ett utmärkt alternativ till vardagsmotion.

Här är några tips på hur du kan införa flera cykelturer i veckan på ett naturligt sätt:

Ta cykeln till jobbet

Om du har en relativt kort väg till jobbet, kanske du någon dag i veckan kan bestämma dig för att ta cykeln istället för kollektivtrafik. Eller bilen som du skulle göra i vanliga fall. Att använda en cykel istället för motordrivna fordon är inte bara bra för hälsan, utan även för hållbarheten.

Ta med familjen på en cykeltur

Att cykla ensam kanske inte alltid känns så lockande, trots att man kan göra turen mer glädjefylld genom att lyssna på musik eller podcast. Men då har vi lösningen för dig, packa en picknickkorg och ta med hela familjen på en cykeltur. Detta ger er chansen att umgås som en familj, utforska nya omgivningar samt att både stora som små kan följa med.

Cykla till affären

Att göra en storhandling med endast en cykel kan vara kämpigt om inte omöjligt. Men om du märker att kaffet eller smöret börjar sina, varför inte då ta cykeln för att åka och handla småsaker.

Hur man finner motivationen till att träna

För att få in vardagsmotion på ett naturligt sätt i din vardag behöver du nödvändigtvis inte börja cykla. Utan det finns en mängd andra möjligheter som att gå på långpromenader, hitta en kompis att börja löpträna med eller varför inte gå med i en sport där ni träffas och tränar några gånger i veckan.

Så här håller du träningsmotivationen uppe:

Sätt mål

Vad vill du uppnå med din träning? Vill du klara av att träna ett visst antal gånger i veckan eller vill du cykla ett visst antal kilometer i månaden?

Träna med en kompis

För många är det roligare med en kompis. Så hitta någon som du kan ta med på cykelturer eller långpromenader. Detta ger dig även en social händelse och inte bara en fysisk aktivitet.

Självbelöning

Hitta ett belöningssätt som fungerar för dig. Unna dig en extra god måltid när träningspasset är klart eller en extra timme vid tv:n framför din favoritserie.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.