Att tänka på när du joggar i mörker

Artikeln innehåller annonslänkar

Även om vi befinner oss i mörkare tider ska du inte behöva sätta din löpning på paus. Gör i stället mörkret till en möjlighet och investera i lite bra produkter som kan göra din löptur säkrare.

Om du tänker på att synas ordentligt och ha med dig rätt saker ökar du både din egen trygghetskänsla och gör det enklare för din omgivning att se dig.

Pannlampa

Även om det är viktigt att du syns i löpspåret är det så klart lika viktigt att du själv ser var du är på väg. Därför är en pannlampa en smart pryl som hjälper dig att se i mörkret. Du slipper också vara på helspänn när du har lättare att se vägen framför dig. Pannlampan hjälper också din omgivning att se dig, vilket är extra viktigt för säkerheten.

Reflexer

Reflexer är viktigt om du ska ut i mörkret över huvud taget. Men framför allt är det viktigt när du springer, eftersom du rör dig snabbare än den vanliga fotgängaren. En reflexväst täcker stor yta och gör att du syns lättare än med mindre reflexer. Du kan också bära mössa, vantar eller skor som har reflexdetaljer som hjälper bilförare att se att du är i rörelse.

Blinkande lampor

Förutom pannlampan och reflexerna kan du ta en ännu mer aktiv roll i hur väl du syns.
Reflexvästen kommer tyvärr inte till sin fulla rätt förrän det lyser på den. Därför kan du mer aktivt synas genom att utrusta dig själv med lampor som redan blinkar. Det finns exempelvis i form av armband, som du enkelt kan bära för att få ett extra element av säkerhet.

Spring tillsammans

Tycker du det är svårt eller otäckt att springa i mörkret på egen hand kan du med fördel ta med dig en vän på turen. Förutom att ni passar på att få in lite roligt umgänge kan ni också göra varandra mer trygga. Ni förenar helt enkelt nytta med nöje! Du kan också gå med i en löparklubb där man ofta springer i stora grupper. Tänk bara på att alltid använda reflexer och lampor, även om ni springer i sällskap.

Överfallslarm – försvarsspray

För att känna dig extra säker kan du också utrusta dig med ett överfallslarm. Ett sådant larm låter oftast otroligt högt och kan förutom att avskräcka också göra att din omgivning uppmärksammar dig. Det finns överfallslarm i små format som är lätta att ha i handen eller hänga i nyckelknippan.

Det finns också kombinerat överfallslarm och försvarsspray som du kan rycka fram om något skulle hända på joggingturen. Sannolikt behöver du aldrig använda dessa produkter, men bara att bära dem med dig kommer göra att du omedelbart känner dig tryggare. Hos Egenskyddguiden hittar du många bra försvarsprodukter.

Löpningen ger mer energi för dig som är hösttrött

Vi alla känner igen den där trötta känslan som infinner sig när vi går mot mörkare årstider. Även om det är lättare att slänga sig på soffan efter jobbet så kommer du garanterat få upp energinivån av en löptur. Det behöver inte handla om några långa turer – några varv runt kvarteret kan räcka för att du ska orka mer än att titta på TV resten av kvällen. Ingen ångrar en joggingtur!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.