El med bra miljöval

Länksamarbete

Det undgår ju ingen att tänka på vart vi är på väg med den här planeten nu när vi har högre klimatutsläpp än någonsin. Som enskild individ kan man ibland känna sig maktlös när det finns så stora spelare som industrier och uppkommande nationer som vill ta igen på oss i väst, vilket är förståeligt, och gör precis som vi har gjort från 1800-talet och framåt, dvs. förbrukar kol och olja i mängder för att skapa energi åt fabrikerna. Vad kan vi i lilla Sverige göra åt detta månntro? Vi kan agera som en ledare när det gäller miljöarbete och få med oss de andra i världen på tåget.

Elbolag som är certifierade enligt bra miljöval

Ett elbolag från Halland som både producerar och säljer el är Falkenberg Energi. De har stenhårda krav på att all el de säljer ska vara miljövänlig av yttersta klass och det är utifrån det arbetet som de ställer krav. Mycket av den miljövänliga elen som lever upp till bra miljöval certifieringen är från vattenkraft som inte förstör naturen i sin närhet. Detta överensstämmer också fint med energiöverenskommelsen från några år tillbaka där våra politiska partier enades om att mer el skulle produceras utan att förstöra djurliv eller natur. Lättare sagt än gjort då vatten ofta innehåller ett sådant liv och fåglar kan flyga in i vindkraft. Smålands största elbolag är Eksjö Energi och de har också el från Bra Miljöval källan vilket får de att sticka ut. Det räcker inte längre att som elbolag bara sälja förnyelsebar el, ofta till ett dyrare pris än fossilfri el, utan kunderna ställer krav på att inte vår natur heller ska förstöras.

Förbruka mindre el

Du kan också minska din klimatpåverkan genom att förbruka mindre el, gå runt med tofflor istället för att ha golvvärme i huset, ta på dig en kofta istället för att ha på elementen eller diska för hand och duscha inte varje dag. Strategierna är många för hur du kan se till att förbruka mindre och inte belasta elnätet.

Sprid information om vårt arbete

Vi håller på och gör en fantastisk omställning till grön el inom Europa och det är dags att vi sprider ordet. Bli din egna Greta Tunberg och gör din röst hörd i sociala medier. Fokusera inte bara på det vi kan göra i Sverige utan ställ krav till dina internationella vänner och genomför lobby mot industrier som är verksamma i andra länder. Det är dags att ta tag i miljöfrågan nu! Om det så börjar med att välja ett elavtal som har de hårdaste kraven på sig kring grön el, så är det en bra början. Tänk på att ta ett dyrare alternativ och välja allt ifrån ekologiskt till miljömärkt kring allt som du förbrukar. En förändring börjar först när vi får alla medborgare att ställa om.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.