Så här kan du använda teknik som sportfantast (annons)

Foto: Unsplash

Idrottsvärlden förändras snabbt. Dagarna med dyra biljetter till evenemang, stigande kostnader för varor och minskad relevans för den verkliga världen har lett till en identitetskris för många etablerade sporter. Allt från fotboll till basket, tennis till baseball, många sporter över hela världen känt av trycket.

Men tack vare tekniska innovationer finns det nu många sätt för fans att interagera med sin favoritsport utan att behöva betala för dyra biljetter och resekostnader.

Så här kan du som sportfantast använda tekniken:

Du kan följa din favoritsport på din smartphone
Smartphones har förändrat hur samhället ser på innehåll, och sportevenemang är inget undantag. Eftersom många sändningsrättigheter för sport hittas bakom en betalvägg, verkade det till en början svårare för fansen att se sina favoritsporter.

Tack vare streamingappar är det i stället mycket enklare att hålla sig uppdaterad om händelserna när man inte har tillgång till television. Dessutom ger den mängd data och telemetri som finns tillgänglig i särskilda sportappar en ännu bättre upplevelse och ger dig tillgång till mängder av direktinformation som inte är tillgänglig för fans som tittar på tv.

Bettingappar erbjuder ett alternativt engagemang för sporter
Medan streamingtjänster och datatunga appar har förändrat sportupplevelsen för många fans finns det en annan onlineapplikation som erbjuder en annan typ av interaktion.

De nya apparna för online-spel gör det möjligt för dig att följa din valda sport på nära håll, ta en titt på betting odds och placera spel på ditt lag eller dina spelare.

UFC-fans kan bli mer engagerade med digitala tokens
Ett grundläggande problem när det gäller fansens interaktion inom idrotten är att de inte kan påverka viktiga beslut eller påverka utformningen av den sport de älskar. Detta är förståeligt när det gäller idrottsliga beslut, men det råder ingen brist på impopulära utnämningar av personal eller ändringar av bestämmelser.

Detta kan vara på väg att förändras med införandet av fan-tokens i sporter som UFC. Dessa tokens, som tillhandahålls av Chiliz, gör det möjligt för innehavare att direkt påverka idrottsutövares och lagens beslut. Även om viktiga beslut naturligtvis kommer att förbli privata, kommer dessa idrottsmän och lag (som samarbetar med Chiliz) att ge sina fans närmare tillgång till produkter, VIP-tillgång och, potentiellt, strategiska beslut.

Detta ger dig som sportfantast mer suveränitet och ger dig möjlighet att engagera dig direkt i stället för att sitta vid sidan och hoppas att de styrande organen och lagen fattar rätt beslut.

Videosamtal används som en ersättning för fans tillgång
En annan intressant teknik som du kan använda för att engagera dig mer i idrott är videosamtal. Även om det låter lite fånigt har användningen av videosamtal för att koppla ihop fans och idrottare på distans prövats under de senaste två årens socialt distanserade idrottsevenemang.

I formel 1-racing sätter till exempel arrangörerna upp kameror och skärmar vid ingången till paddocken (där förare och team tillbringar större delen av sin tid). Fansen kunde interagera med förarna när de gick förbi, vilket gjorde att det kändes som om fansen verkligen var där.

Även om inget kan ersätta att träffa en idrottshjälte personligen är detta ett utmärkt sätt att hålla kontakten med din favoritsport även om du inte kan komma till evenemanget.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.