Res flexibelt med hyrbil i sommar

Är det dags för en roadtrip i sommar? Vi bjuder på en komplett guide till en lyckad semester på fyra hjul. Genom att hyra bil slipper du rätta dig efter tidtabeller och kan bestämma själv när du vill ge dig ut på äventyr.

Åk på roadtrip för att uppleva den ultimata friheten!

Att hyra bil på semestern blir allt mer populärt och det är lätt att förstå varför allt fler glada semesterfirare väljer hyrbilen som färdmedel. Vilka fördelar finns det med att hyra bil? Vad behöver man tänka på för en bra upplevelse av biluthyrning?

Många fördelar med hyrbil som transportmedel
Att hyra bil på semestern kommer med många fördelar. Oavsett om du föredrar att resa inom Sverige, ett land som lämpar sig utmärkt för bilsemester, eller utomlands, är bilen det mest flexibla färdmedlet du kan välja. Genom att hyra en bil slipper du rätta dig efter tidtabeller och kan enklare bestämma själv när du vill ge dig ut på äventyr. Det ger dig möjlighet att planera din tid smart och dessutom finns gott om tid för spontanitet, vilket uppskattas i semestertider!

Reservera eller spontanboka
En annan aspekt är förstås tillgängligheten. Inom landets gränser finns möjlighet att hyra bil på var och varannan bensinstation. Önskar du hyra utomlands finns i regel möjlighet att direkt vid flygplatsen plocka upp en bil. Du kan reservera bokningen på nätet i förväg eller i de flesta fall spontantboka på plats.

Att resa med bil kommer med en hel del fördelar även rent ekonomiskt. Istället för att betala dyra pengar för resursförbrukande flygbiljetter eller begränsande tågbiljetter, kan du för lägre summor resa på hjul. Det är dock viktigt att ha i åtanke att i de flesta fall tillkommer avgifter för tillägg som försäkring eller extra mil.

5 tips till dig som vill hyra bil i sommar!

 1. Jämför olika biluthyrningsföretag
  Allra smidigast är att boka online. På så vis kan du försäkra dig om att den bil du vill hyra finns tillgänglig under det önskade tidsspannet. Dessutom finns det goda möjligheter att jämföra priser på nätet. Idag finns ett stort antal olika jämförelsesajter som jämför priser på biluthyrningsföretag både i Sverige och utomlands, bland annat Hyrbilguiden. Via sajten kan du enkelt söka och boka din hyrbil inför semestern. Plattformen är kopplad till landets ledande biluthyrningsfirmor som Hertz och Avis, och erbjuder bra priser samt ett stort urval av bilar i en variation av modeller. Totalt representeras 1600 olika firmor där du kan spara upp till 70%. Här kan du se få tips om hur du hyr bil smartare, och därefter lägga pengarna på roligt semesternöje!
 2. Välj en bil som passar dig
  Fundera på vilken slags bil som passar just ditt sällskap. Är ni en stor familj med barn, kanske en bil i storlek större är ett klokt val. Reser ni i par med lättare packning kanske en mindre bil passar utmärkt. Tänk också över i vilken terräng ni ska framföra fordonet.
 3. Läs in dig på aktuella trafikregler
  Är du en van bilförare och ska resa inom Sverige har du förmodligen koll på vilka regler som gäller i trafiken. Annat kan det vara om du ska resa internationellt. Ett svenskt körkort är användbart i princip alla världens länder, men tänk på att regler och trafikkultur kan variera stort. Inför resan är det därför klokt att undersöka hur den aktuella trafiksituationen är i det land du ska besöka, för att undvika oönskade situationer. Avslutningsvis finns det sällan anledning till oro, så länge du tar det lugnt och är uppmärksam brukar det mesta ordna sig.
 4. Teckna en försäkring
  Det är rekommenderat att lägga till en försäkring i samband med att du hyr bil. Skulle olyckan vara framme, kan en sådan nämligen spara dig åtskilliga tusenlappar. Kom ihåg att du vanligtvis är skyldig att själv ersätta skador på bilen, även om det inte är du personligen som orsakat dem. Ofta finns olika upplägg av försäkringar att välja mellan, alla med varierande täckningsgrad och säkerhet. Kolla upp hur respektive försäkring fungerar, och tveka inte att ställa dina frågor till uthyrningsfirman.
 5. Gör din research
  För att få ut maximalt av din bilsemester bör du i förväg undersöka hur du borde lägga upp din ledighet. Vilka sträckor har de bästa utsikterna? Finns det guldkorn som man bara inte får missa? Genom att söka på nätet kan du hitta nyttig information som ger dig verktygen för att optimera din semester på hjul på bästa möjliga sätt!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.