Drinkexperten: Fira fredagen med en riktigt bra Moscow mule

Moscow Mule - en av världens mest populära cocktails och betraktad som en riktig klassiker.

Moscow mule – en enkel och svalkande drink som passar perfekt efter middagen. Den serveras ofta i kopparmuggar fyllda med krossad is.

Moscow Mule är succédrinken som har sitt ursprung från Hollywood. Den spred sig som en löpeld på barer runt om i världen och är idag en av mångas favoritdrink. Drinken består av vodka, limejuice och ginger ale men det finns otaliga varianter på den.

Moscow Mule har blivit en ikonisk drink som inte bara är känd för sin uppfriskande smak utan även för sitt distinkta serveringssätt. Den karakteristiska kopparmuggen är inte bara en estetisk detalj utan har även en praktisk funktion. Kopparen leder kylan från isen och ger drycken en extra svalkande effekt, vilket gör den till en perfekt sommardrink.

För att göra en klassisk Moscow Mule behöver du:

Ingredienser:

  • 4–6 cl vodka
  • 15 cl ginger ale
  • en lime
  1. Skär limen i bitar och lägg i botten på en kopparmugg (eller ett glas, men en Moscow Mule serveras traditionellt i en kopparmugg).
  2. Mortla limen lätt.
  3. Tillsätt vodkan och fyll upp med ginger ale.
  4. Rör om och servera.
  5. Njut!

Drinken har även blivit en populär grund för kreativa mixologer att experimentera med. Från att införa olika fruktjuicer och örter till att använda olika sorters vodka och ginger ale, finns det en oändlig variation av smaker att utforska. Denna flexibilitet har gjort den ikoniska drinken till en mångsidig drink som går att anpassa efter olika tillfällen och smakpreferenser. Vill du utforska fler varianter av Moscow Mule eller läsa mer om cocktails? Klicka här för att upptäcka spännande recept.

Oavsett om du föredrar den klassiska sammansättningen eller vill utforska nya smakterritorier, är Moscow Mule en cocktail som fortsätter att stjäla showen på barer och hemmafesterna världen över.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.