Bli proffs på Instagram och få fler följare.

Åtta tips för att växa på Instagram

Här kan du läsa våra bästa tips för hur du kan växa på Instagram och kombinera tipsen utifrån vad som passar dig.

Hur lyckas man växa på Instagram och få fler följare? Här kan du läsa om åtta tips som kan hjälpa dig att växa på Instagram.

Såklart hänger det mesta på dig, men det finns några små knep att använda för att hjälpa dig på vägen. Här är åtta tips för att växa på Instagram!

1. Ha en olåst profil

Du har lättare att synas om du har en olåst profil, och det är också lättare för andra att hitta dig. Dina följares följare kan då lättare hitta dig genom att de får upp ditt konto på deras “utforska”. För att dina följare gillar och kommenterar dina bilder, vilket hjälper dig att växa.

2. Var aktiv och relevant

Uppdatera ofta och mycket, men spamma inte, då kan du istället få motsatt effekt. Ha lite känsla och agera därefter. Använd dig av Instagrams händelser och ha en relevant profil. Utan för mycket text och emojis, men inte heller kalt och tomt. Försök att hitta en balans.

3. Tiden är viktig för att växa på Instagram

Vilken tidpunkt du väljer att publicera är viktigare än du tror. Innan klockan åtta på morgonen är en bra tid, medan elva på förmiddagen kan vara en sämre tid.

  • Mellan 16-18 kan vara en bra tid på vinterhalvåret då folk kommer hem från jobb eller skola.
  • Mellan 18-22 är en bättre tid under sommaren, då det är ljust länge och folk går in på Instagram senare på kvällen.

4. Stick ut från mängden för att växa på Instagram

Hitta din egen stil och stick ut från mängden. Det kan låta klyschigt men om du vill få fler följare på Instagram så är det precis det du ska göra. Fundera på vad som skulle göra ditt konto unikt och attraktivt för andra att börja följa.

Tips för att växa på Instagram.
Ta gärna bilder med fint ljus och bra upplösning.

5. Håll koll på Instagrams statistik

Håll dig uppdaterad på statistiken, vad är det som dina följare har gillat och kommenterat mest? Statistiken ändras hela tiden, så om du håller dig uppdaterad där kan du klura ut vad det är dina följare gillar att se, och på så sätt öka dina chanser att växa på Instagram.

6. Publicera händelser

Genom att publicera händelser med Instagrams händelsefunktion kan du lätt få utrymme att synas. Och har du dessutom en öppen profil kan du se vilka som går in och ser dina händelser men inte följer dig. Då har du en ännu större möjlighet att anpassa ditt content efter vad du märker att andra vill se. Om du väljer att publicera händelser så har du möjlighet att synas mycket och ofta. Ett bra sätt att vara aktiv utan att publicera för mycket!

7.  Vem följer dig på Instagram?

Fråga dig själv, vilka är dina följare? Varför följer dom dig? Och vad är det dom vill se? Om du kan besvara dessa frågor så kan du lätt skapa och leverera rätt content till dina följare och behålla dom. Så fort du har koll på detta ökar du dina möjligheter att växa på Instagram.

8. Gilla, kommentera och reagera – för att växa på Instagram

Kommentera och gilla andras bilder. Och var snabb med att svara på kommentarer på dina egna bilder. Då syns du mer och fler kommer gå in på din profil.

Vill du även veta hur du kan lyckas på Linkedin? Kolla in tipsen från karriärcoachen här!

Följ oss på vår Instagram @modernalivet

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.