Malmö-startup lanserar litteraturens Pokémon Go – i Köpenhamn

Old Theatre
Precis som i Pokémon Go kan du om du letar hitta objekt i Story Tourist som inte finns där i verkligheten.

Den uppmärksammade Malmöutvecklade appen StoryTourist har beskrivits som ett Pokémon Go för litteratur. Efter succén med sin första historia förra sommaren, ett Sherlock Holmes-äventyr i London som guidar turister runt Londons gator, lanserar de nu sin andra app som låter användaren kliva in i HC Andersens saga om den lilla sjöjungfrun. 

Området runt Kongens Nytorv, Nyhavn och Langelinie i Köpenhamn brukar vara fullt av turister på sommaren. Under de närmsta tre månaderna finns det ett gratis alternativ till de traditionellt guidade turerna i stadsdelen, både för tillfälliga besökare och för Köpenhamnsbor som vill uppleva sin hemstad på ett nytt sätt.

StoryTourist-appen låter användaren kliva in i berättelsen om ”den lille havfrue”. Vandringen startar på Kongens Nytorv och tar ungefär två timmar att genomföra. Genom appen kliver man in i en berättelse, följer i karaktärernas fotspår och delar deras äventyr med hjälp av text, ljud, bild, film och interaktiva pussel. Appen styrs av telefonens GPS-funktion på samma sätt som succéspelet Pokémon Go.

Köpenhamn och Den lilla sjöjungfrun är en sagolik kombination – perfekt att göra en StoryTour av, berättar Johanna Forsman, VD och medgrundare av StoryTourist.

Malmöborna Andreas Jansson, Johanna Forsman och Samuel Johansson står bakom StoryTourist.

Världsomspännande undersökningar i reseindustrin visar att upplevelsesegmentet inom turismen kraftigt ökar – dagens turister vill utforska och inspireras av resmålen de väljer. StoryTourist gör guidade turer från kända berättelser, så att användaren kan uppleva dem på de verkliga platser där de utspelar sig.

Johanna bekräftar att den digitalt guidade turen i Köpenhamn bara är början på ett större äventyr. Tidigare i år vann Story Tourist den svenska finalen i startuptävlingen Creative Business Cup.

StoryTourist har vuxit snabbt genom både riskkapital och stöd från den svenska statliga myndigheten för innovation, och vi har planer på många nya spännande turistupplevelser i fiktionens fotspår.

StoryTourists app finns tillgänglig i Apples App store och i Google Play, där den kommer vara gratis fram till hösten.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.