Indie Campers inleder partnerskap med Omocom – uppmuntrar till andrahandsuthyrning

Pressmeddelande från Indie Campers

Stockholm den 26 april 2021. Indie Campers är Europas största plattform för uthyrning av husbilar och lanserades nyligen i Sverige. Husbils-företaget grundades i Portugal 2013 och har en egen flotta på 1500 fordon, fördelat på 40 platser i 14 länder, inklusive Malmö och Stockholm. Efter förra årets drastiska ökning av förfrågningar började Indie Campers matcha privata- och företags-ägda husbilar med hyrestagare genom en unik online-plattform som passar perfekt ihop med Omocoms helt digitala försäkringslösning och motto om att uppmuntra till andrahandsuthyrning.

Försäkringslösningen anpassad till delningsekonomi som Omocom och Indie Campers har tagit fram fungerar som ett komplement till den vanliga fordonsförsäkring som fordonet omfattas av och täcker till exempel skador, stöld och vägassistans vid uthyrning till en annan part. Om en skada eller stöld skulle täckas av fordonets ordinarie försäkringsskydd ersätter Omocom kostnaden för självrisken på den ordinarie försäkringen.

Försäkring ingår i hyreserbjudande

Omocoms försäkring kommer att ingå i Indie Campers hyreserbjudande, och plattformen ser försäkringen som en av de unika konkurrensfördelarna i erbjudandet. Indie Campers, liksom Omocom, syftar till att existerande husvagnar på marknaden ska användas om och om igen, och kunna delas med andra resenärer på ett tryggt sätt.

— Vi vet att privatägda husbilar vanligtvis står stilla 95% av sin livstid, när de egentligen skulle kunna kan vara ute på vägarna och skapa fina reseminnen för andra människor. En stor tröskel för att våga hyra ut sina privatägda husbilar är att det inte tidigare har funnits en försäkring som även täcker uthyrning, vilket gjorde Omocom till ett naturligt val då de kunde erbjuda ett försäkringsalternativ som säkerställer att både våra husbilsägare och resenärer kan känna sig trygga under hyresperioden” – säger Indie Campers Nordic lead, Pernille Hembre.

Resa med husbil “helt rätt i tiden”

— Vi är oerhört glada över att ha fått till en flexibel hyresförsäkring med Indie Campers, som är byggd att skala med. Under de rådande Corona-förhållandena är sättet att resa med Indie Campers rätt i tiden och vi är övertygade om att samarbetet kommer att leda till att ännu fler inser hur smidigt, säkert och miljövänligt det är att hyra fordon istället för att äga! ”- säger Omocoms CPO Hanna Blom i sin presskommentar.

Foto: Press Indie Campers

Många upplever sin första roadtrip med husbil

Kul och intressant fakta är att så många som 70% av resenärerna upplever sin första ‘roadtrip’ med Indie Campers, som både skvallrar om en yngre målgrupp och att intresset för husbilsresor har ökat betydligt.

— Vi såg en ökning av förstagångsresenärer förra året, vilket vi förväntar oss fortsätta att öka eftersom fler och fler söker efter genuina naturupplevelser. Det är därför viktigt för oss att ge resenärerna extra trygghet på vägen genom Omocom, säger Pernille Hembre på Indie Campers.

Försäkringen gäller i hela Norden och kan även tillämpas i andra europeiska länder på begäran. Indie Campers har nu ett uthyrningserbjudande där de tillfälligt erbjuder 0% provision under 100 dagar till de första 100 husbilsägarna i Sverige som registrerar och listar sin husbil / husvagn för uthyrning på plattformen. Läs mer om erbjudandet och försäkringen på Indie Campers hemsida. Eir försäkring AB är riskbärare av försäkringen.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.