Så lyckas du med din påskdukning

I denna artikel kommer vi med nya kreativa tips på hur du lyckas med din påskdukning. Påskens färger och dekorationer kan ibland kännas överväldigande och skrikiga. Så genom att hålla fast vid en mer jordnära och skandinavisk stil kan du skapa en lugn och harmonisk atmosfär i ditt hem.

Genom att välja naturnära färger och material som linneservetter och jutevävssnöre samt dekorera med påskris av vide eller brudslöja kan du skapa en stilfull och avslappnad påskdukning.

Påskhare av linneservett och ägg

Ett roligt sätt att addera en personlig touch till din påskdukning är att skapa påskharar med hjälp av ägg. Välj bruna eller vita ägg, eller måla dem i mjuka pastellfärger som gul eller rosa. Genom att vika ihop linneduken på längden och svepa den runt ägget skapar du en charmig kaninöron-effekt. Knyt sedan en knut ovanför ägget med hjälp av juteväv, satin eller annat snöre för att fullända utseendet. Denna kreativa idé är inte bara kul för både barn och vuxna utan adderar även en unik och personlig touch till din påskdukning. Komplettera med dekorativa detaljer såsom torkade blommor eller rosetter för att skapa en förtjusande atmosfär.

ägg med linneservett till en påskdukning

Vas av äggskal

Lika enkelt som det ser ut, du sparar helt enkelt äggskalen från matlagningen och kan skapa charmiga vaser för att fylla med blommor eller torkade växter. Sedan lägger du valfritt antal ägg som i ett fågelbo och pysslar ihop det, där använder du varje ägg som en vas och fyller på med blommor, eller torkade växter!

påskdukning av äggskal som små vaser
Bild 1: hardsadness, bild 2: Little_inspiration Bild 3: Ana Rosa

Ljus av äggskal

Ljus av äggskal, samma teknik som ovan, men istället för en vas fyller du ägget med stearin. Det finns billiga vekar att köpa HÄR och stearinet kan du återanvända av gamla stearinljusstumpar, börja samla redan nu!

Fågelbo med kokta ägg

Till dukningen kan du även bygga som ett litet fågelbo och pynta med valfria tillägg. Använd till exempel vide, brudslöja eller torkade små blommor. Här lägger du de färdigkokta äggen som ett serveringsfat.

Foto: Панкратова Марина Юрьевна

Påskris av olika material

Tänk kreativt och använd vide, trollhassel eller små grenar med knoppar på. Pynta med fjädrar i dova färger, eller små påskägg som dekoration!

Bild 1: Bernuskaa Bild 2: JustMichi Bild 3: Xenia Pinchuk

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.