Så tänder du och din partner gnistan

Februari månads mörker och kyla kan enkelt göra att man kommer in i en vardagslunk. Och glömmer bort att uppskatta personerna i sin omgivning. Om du känner att du och din partner tappat gnistan kan Alla hjärtans dag vara ett bra tillfälle att visa uppskattning. Och försöka få det att tända till igen. LELO, experter på sex och njutning med över 20 års erfarenhet, har samlat tips till den som söker inspiration.

Att behålla gnistan i ett långvarigt förhållande kräver, precis som alla andra relationer, tid och engagemang. När man kommit ur den intensiva nyförälskelsen kan en del känna att passionen svalnat. Trots att perioden som följer ofta kan bjuda på en starkare och djupare kärlek. Alla hjärtans dag kan vara ett perfekt tillfälle att hitta tillbaka till gnistan och bygga upp åtrån med med några enkla knep.

– Trots att en är bekväm och känner sig trygg i sitt förhållande kan det intima vara en laddad fråga för många. Det är inte ovanligt att känna sig rädd att ens partner ska ta illa upp eller inte dela samma uppfattning som en själv när man uttrycker sina önskningar och behov.

– Egentligen borde det vara lika naturligt att prata om de intima delarna av sitt förhållande som att diskutera det praktiska, som vem som ska laga middag till exempel. Överlag tror jag att vi behöver bli bättre på att våga prata kring just intimitet, det är en vanesak, säger Jenny Peura, marknad- och kommunikationschef på LELO, Sverige.

Att successivt bygga upp en sensuell stämning är ett effektivt sätt att locka fram lusten och detta kan med fördel påbörjas redan dagarna innan alla hjärtans dag. LELO, med över 20 års erfarenhet av njutning har samlat tips till den som söker inspiration.

Visa uppskattning

Trots att det kan låta trivialt är uppskattning någonting som glöms bort i många kärleksrelationer. Små åtgärder i form av ord, handlingar och fysisk kontakt är en bra början för att våga bli mer öppna och stärka sin relation.

Kommunicera

Att kommunicera är viktigt i förhållandets alla aspekter och sexlivet är inget undantag. Avdramatisera sexsnacket och få det att kännas som ett roligt ämne att prata om. Prata till exempel av era fantasier; Vad tycker ni är sexigt? Vad hade ni velat testa? Känns det svårt att prata om detta öga mot öga fungerar sms lika bra.

Schemalägg er intimitet

Det kanske inte låter särskilt sexigt att planera in intimitet, men i det stressiga samhälle vi lever i kan det vara svårt att hitta tid och ork, då är kvalitetstid med sin partner viktigt att prioritera. Det ska vara lika naturligt som att planera in sina träningspass. Öronmärk tid endast för er, boka in en stående dejtnight, antingen hemma eller på stan. Bygg upp stämningen under dagen genom att skicka sms eller bilder. Kvalitetstiden behöver inte alltid vara något peggat eller super-uppstyrt. Ta en dusch tillsammans, tänd ett väldoftande massageljus och ge varandra en omsorgsfull massage. Intimitet behöver inte betyda sex!

Testa någonting nytt

Att testa någonting nytt tillsammans kan öka pirret och sexleksaker är ett värdefullt hjälpmedel. Testa en parleksak ihop eller använd en vibrator på varandra. Sexleksaker kan göra sexet både mer spännande och njutbart.

Vill du läsa mer? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.