Dejtingexperten: “Första dejten behöver inte vara en stel arbetsintervju”

Glöm det där med att spela svår.

Brukar dina dejter ibland kännas mer som en arbetsintervju med fika än ett flirtigt möte? Det är vanligt, men onödigt. Med lite medvetenhet kan du lätt ta dig runt det och ha mycket roligare dejter.

Var nyfiken och ställ frågor som leder in samtalet på intressanta vägar
Börja med att prata om annat än ”livsfakta” som jobb, boende, syskon och utbildning. Led istället in samtalet på känslor, upplevelser, värderingar, drömmar, framtiden och liknande saker. Det ger dig en mycket tydligare bild av vem du har framför dig – och en mycket roligare dejt!

Ladda upp med anekdoter
Med några kul historier i bakfickan slipper du oroa dig för pinsamma tystnader. Du behöver inte vara Johan Rheborg, det räcker att du berättar om ditt konstigaste resminne, något kul som hänt dig eller kanske något du har läst eller hört som fick dig att skratta eller fundera. Du märker snart vilka historier som får bra gensvar och fungerar bra på dejt!

Våga bjuda på dig själv
Ett annat utmärkt sätt att skapa flirtstämning istället för intervjukänsla på dejten är att våga skoja. Dejtande behöver inte vara superseriöst, det går ut på att ha kul! Våga vara lättsam, busa och skapa internskämt er emellan.

Lekfullhet är ett otroligt effektivt sätt att skapa attraktion, precis som humor. Den du har kul med vill du hänga med igen!

Var sårbar
Berätta något känsligt om dig själv. Inte för djuplodande men tillräckligt för att visa att du bär på en rädsla eller bekymmer. Du kan säga att du gillar din dejt, det är att visa sig sårbar men säg det utan att vänta ett liknande svar tillbaka.

Rör vid din dejt – men bara helt lätt
Lätta beröringar utlöser en dos av hormonet oxytocin som får oss att må bra. När vi mår bra tillskriver vi känslan den vi är tillsammans med. Lägg handen helt lätt på dejtens axel när du reser dig, rör vid handen för att understryka något du säger eller rör vid knät när du skrattar. Men inte för mycket.

Lyssna bättre
Man tänker ofta att man behöver prata mycket själv för att verka intressanta, men prova också att lyssna mer. När du lyssnar aktivt och nyfiket kommer du att ställa mer intressanta följdfrågor. Det i sin tur gör att dialogen löper på bättre, och din dejt kommer garanterat att uppskatta ert samtal mer. Människor som är bra lyssnare uppfattas ofta som mer karismatiska. Andra känner sig bekväma och intressanta i en god lyssnares sällskap. Och det gör också att lyssnare själva uppfattas som mer intressanta!

Prova att kombinera ett par öppna dejtingfrågor och några bra historier med att aktivt lyssna. Både du och dina dejter kommer att bli mycket mer intressanta!

Att spela svår är omodernt
Om ni sms:ar, svara inom högst 12 timmar. Om du är intresserad, visa det. Alla undersökningar visar att den egenskap människor helst vill se hos sin partner är snällhet.

Läs mer på match.com.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.