Så klarar du baksmällan efter den stora förändringen

Äntligen, jag börjar mitt nya drömjobb om två månader! Jag köpte igår min drömlägenhet! Ökad pendling men det kommer inte spela någon roll!

För många kommer det en period i livet när det är dags för förändring och när dessa beslut fattas. Planerna och framtiden målas så vackert upp och förväntningarna och lyckan är på sin topp. Nya bättre tider väntar!

Strax därpå är tiden inne. Den gamla lägenheten ska vara tom och städad om tre veckor och inte en kartong är packad. Pendlingen tar längre tid att vänja sig vid. Gamla kollegorna tackade av så fint och nu när det redan gått sju veckor på nya tjänsten borde jag väl ändå förstå vad jag ska göra här och känna att jag kan bidra. Och denna meningslösa surdeg till uppgift nämndes aldrig under jobbintervjun, den äter ju upp halva min tid!

När den där nya energin som var så sprudlande när det begav sig inte längre bär upp en lika högt så kommer det, gjorde jag verkligen rätt?

Lugn. Som efter nästan alla lite för roliga och övertaggade fester väntar en härlig baksmälla, så även vid förändringar. Enligt studier och undersökningar tar det cirka tre månader att förändra ett beteende. Har du gjort flera större förändringar i din tillvaro samtidigt känns det inte rimligt att det ska ta kortare tid att komma in i det nya.

Så vad gör man? I väntan på att forskningen ska lyckas lösa snabbspolning av tiden så passa på att landa där du är och ta en extra funderare innan du tackar ja till nya förändringar eller äventyr. Se till att du fortfarande har något bekant i det nya så bjud över familj eller nära vänner till flyttröran på mat eller få hjälp att tömma en kartong eller tre.

Boka in lunch eller kaffe med gamla kollegor eller vänner i närheten under en arbetsdag. Blanda nytt med bekant, nya vanor med rutiner. Till slut har de där tre månaderna passerat och det nya känns inte lika främmande längre.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.