TRIWA lanserar ny minikollektion – klockor gjorda av 100% återvunnen plast från havet

För att sprida medvetenhet om havens kritiska hälsa och samla ytterligare 10 000 PET-flaskor

Nu lanserar TRIWA en uppföljningssamling efter en lyckad lansering av kollektionen “Time for Oceans.” En minikollektion som består av två vattentåliga klockor av helt återvunnen havsplast.

Kollektionen är gjord för att uppmärksamma den globala spridningen av havsplast. Och har tagit inspiration av de dramatiska landskap och hav som finns kring Island.

10 000 PET-flaskor sedan april

14 april 2020 lanserade TRIWA sin Time for Oceans-kollektion och har sedan dess hjälp till att återvinna 10 000 PET-flaskor från havet. Och likadant med den nya kollektionen vill TRIWA sprida medvetenhet för en bredare sanering. Eftersom deras mål är att återvinna ytterligare 10 000 flaskor fram till den 14 April 2021.

– Med vår Time for Oceans-kollektion vill vi sprida medvetenheten om havens kritiska hälsa men även bli en del av lösningen. Vi ser också att kunder som köper en Time for Oceans-klocka blir ambassadörer och att bära själva klockan blir ett ställningstagande i sig, säger Ludvig Scheja, Creative Director för TRIWA.

Vi ser att kunder som köper en Time for Oceans-klocka blir ambassadörer och att bära själva klockan blir ett ställningstagande i sig.

TRIWA klocka
TRIWA Ocean Plastic Octopus

Klockor av 100% återvunnen havsplast 

Både fodral och band är av 100% återvunnen havsplast producerat av Tide Ocean Material i Schweiz. Havsavfallet förvandlas till granulat med hjälp av solenergi som sedan omformas till klockan. Och klockan kommer i två olika färger, svart och beige.  Den svarta kallas Octopus och den beigea för Sand. Dessutom är klockorna 10 ATM vattentåliga och fyllda med havsreferenser. Så som den 3D-gjutna havsratten. Eller de boj inspirerande armbanden tillsammans med baksidans mönster som är inspirerad av havet.

TRIWA Arctic Collection “Time for Oceans”

Kollektionen lanseras exklusivt den 11 november på triwa.com och kostar 1195 SEK.

Läs mer om hållbart mode här!

TRIWA logotype
Release Date
11 november, 2020
TRIWA är ett modernt klockföretag med skandinavisk design.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.