Nu ger Reebok VOI en känga och lanserar sneakers att hyra!

Nu presenterar Reebok en produkt som ska utmana elsparkcykeln - hyrskon.

Reebok To Go på Nybroplan.

På kort tid har elsparkcyklarna blivit en självklar del av stadsbilden i ett flertal städer runt om i världen. Nu får de sällskap av sneakers med uppmaningen: Why ride when you can use your feet?

Motion och välmående i fokus
Bakgrunden är att det har varit stort fokus på kopplingen mellan motion och välmående den senaste tiden. Färsk statistik från WHO visar att en fjärdedel av alla svenskar inte får tillräckligt med motion.

– Vi människor rör oss allt mindre och det påverkar inte bara vår fysiska hälsa. Psykisk ohälsa ökar i samhället, speciellt bland unga, och det får allvarliga konsekvenser. Nu när elsparkcyklar har gått ifrån att vara en ny, kul grej till att bli en del av stadsbilden kände vi att vi behövde göra något, säger Nicolas Nath, Nordic Brand Director på Reebok.

Vi vill helt enkelt påminna om hur viktigt det är att röra sig. Och att det inte behöver vara svårt att få in mer rörelse i vardagen. Du behöver inte lägga både timmar och tusenlappar på ett gym – du behöver bara ett par skor.

Rebooks hyrskor utställda på Nybroplan i Stockholm imorse. Foto: Pressbild.

Funkar på samma sätt som elsparkcyklar
Reebok To Go funkar på ett liknande sätt som elsparkcyklarna: skorna är utrustade med en QR-kod som scannas med en mobil. Efter att man har fyllt i sina personuppgifter är det bara att ta på sig skorna och gå iväg. Sulorna är utrustade med GPS och skorna kan därför följas i realtid på en karta.

– På Reebok älskar vi nya initiativ och teknik, och välkomnar alltid uppstickare. Men just elsparkscyklarna ser vi som en del i en negativ trend som går emot vad vi jobbar för – att få människor att röra på sig mer.

Vi tror kanske inte att vi kommer att konkurrera ut elsparkcyklarna med Reebok To Go, men vi vill få människor att tänka till och börja prioritera sitt välmående, avslutar Nicolas Nath.

Hyrskorna kommer ställas ut på ett antal platser i Stockholm varje morgon och skorna hämtas in av Reebok om det börjar regna.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.