Christophe Dolhem

Christophe Dolhem: “Dejtingappar i all ära, men glöm inte konversationen”

Vår nye relationskrönikör påminner om vikten av att kunna konversera i en dejtingvärld där vi förlitar oss på emojis och korta meddelanden.

Idag finns det appar för allt. Hälsoappar, mäklarappar och receptappar. Nu finns allting vi behöver tillhands, så att vi på ett säkert sätt kan lotsas fram i det moderna livet.

Ja för allt – givetvis också dejtingappar. Visst är dessa verkligen behjälpliga, men vad säger egentligen en bild och några rader på Tinder?

Alla borde läsa Edmond Rostand berömda verk “Cyrano De Bergerac” – om den vackra Roxanne som faller för den bildsköne Christian och hans passionerade kärleksförklaringar, fast den riktige författaren är den kärlekskranke Cyrano De Bergerac…med den stora näsan…

Emojis har nu ersatt känslouttryck, som någon slags steril känsloutväxling utan några vidare konsekvenser. Har vi alla blivit emotionellt handikappade?

Vill du göra skillnad och intryck är det nog dags att börja lära sig konversera på riktigt!

Låt oss redan nu komma överens om en sak innan du börja skriva till din blivande dejt:

Det finns roliga revisorer och tråkiga designers. Låt inte ett yrke definiera en person.

Se till att din träning eller vilket gym du går på inte blir det första du skriver om. Att träna är bra, men att nämna det är som att berätta att man borstar tänderna varje morgon.

Berätta istället om vem du är och vad du gillar och ställ nyfikna frågor till den som befinner sig på andra sidan appen. Våga dela med dig av erfarenheter och var dig själv.

När ni äntligen ska träffas, välj en lugn miljö så ni inte behöver vråla i varandras öron. Prioritera hellre mysigheten än trendigheten och välj absolut inget ställe där ni vet att ni med stor sannolikhet träffar folk ni känner. Man vill inte ha servitörens införstådda blick som säger ”åh så du är här med ännu en erövring… blink blink”.

Under den första dejten är man ofta rädd för tystnad och man blir lätt lite forcerad. Ta det lugnt!

Det är inget fel att ta en paus. En paus i ett musikstycke är också musik. Och ljuvlig musik är det ni skapar tillsammans… när det känns rätt, med och utan pauser.

Det finns miljontals ämnen att ta upp. Musik, mat, resor, film, konst, litteratur. Ni behöver inte tycka likadant, men du måste väcka nyfikenhet. Intresse. Du måste visa att du är en person med djup och erfarenhet.

Prata gärna om dig själv, men tänk på att hålla din dejt i fokus. Har du barn, kommer säkerligen din relation med dem att dömas. Är den dålig väcker det oftast varningsklockor. Det betyder att något inte står rätt till och du blir den skyldige. Tänk också på att undvika långa utläggningar om dina nära och kära. Det kan du ta en annan gång.

Var positiv, undvik att framställa dig som en missunnsam och grinig person, som skyller på allt och alla för sina misslyckanden.

Oscar Wilde brukade säga att ”erfarenhet är ett annat ord för misslyckande”. Det är inget fel att misslyckas om man har lärt sig av sina misstag.

Kom ihåg att kunskap är bra, men den är inte ämnad för skryt. Det sägs att intelligens är attraktivt, och det stämmer säkert. Men hur beläst du än är, är det viktigaste att våga vara avslappnad och ha självdistans. Alla dessa kvalitéer gör dig till en attraktiv person.

När du pratar med din dejt är det en fördel att använda alla fyra sinnen, ja även känseln.

Om läget känns rätt är det inget fel att lätt beröra den andras hand eller arm. Det visar spontanitet och engagemang.

Sedan kommer ögonen. Man konverserar också med ögonen. Titta ordentligt på den person som du samtalar med. Det är inte för inte man säger att ögonen är själens spegel.

Till sist. Kom också ihåg en viktig sak. Konversation och dejtingappar i all ära, men är du inte hel innan du träffar en ny person, räkna inte med att den andra kommer att kunna laga dig. Inget trollspö där inte.

Som min ex-fru alltid brukade säga ”man är sin egen lyckas smed…”

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.