Nya klädmärket: “Pete & Harry förmedlar stil till världen”

Stilgurun Fredrik af Klercker berättar om nya klädmärket Pete & Harry.

Slipslåda från Peter & Harry

Fredrik af Klercker, bland annat känd för podcasten Stiljournalen, är en av grundarna bakom nya klädmärket Pete & Harry. Vi träffar Fredrik för en intervju där han berättar om klädmärket och delar med sig av sina bästa stiltips för att få en mer elegant stil.

Berätta om Pete & Harry

Pete & Harry är en elegant värld där man kan förlora sig själv och flanera omkring i timmar. Samtidigt som det också är en fantastisk shop med hållbarhet och stil i fokus. Pete & Harry grundades av Fredrik själv tillsammans med Erik Mannby, Chefredaktör på Plaza Uomo och delägare i skrädderiet Götrich & Co, samt Ludvig Scheja, Grundare av klockmärket Triwa och betaltjänsten Tapster.

Pete & Harry riktar sig till alla. Till dig som är stilintresserad eller prylintresserad. Men också till dig som vill hitta en magisk present, eller helt enkelt för dig som uppskattar vackra saker.
– Fredrik af Klercker

Var kom idén ifrån?

— Idén kommer från en vilja att förmedla stil till världen, då det finns så mycket elegant där ute som väntar på att få kärlek igen, berättar Fredrik. Ofta kan det som är “pre-loved” vara mer elegant än det nya, då det är en alldeles lagom patina eller kommer från en tid där hantverket var mer gediget.

Hur kom ni på namnet “Pete & Harry”?

— Efter att vi gått igenom det ena pretentiösa namnförslaget efter det andra började vi rannsaka oss själva och ställde oss frågan vilka som var våra största stilikoner, och valde att inspireras av det. Då blev det Pete & Harry — Pete ifrån min pappa (Peter af Klercker) och Harry från både Ludvig och Eriks farfar(Harry Scheja & Harry Mannby).

Två av grundarna till Pete & Harry.
Fredrik af Klercker och Erik Mannby.

Fredriks bästa stiltips

  • Använd slips oftare.
  • Om du har långbyxor – använd alltid knästrumpor! Detta gäller särskilt för män.
  • Fysisk bekvämlighet är inte allt, även emotionell bekvämlighet är viktigt.

— Och till sist, klä er som riktiga levande människor. Tänk på vad ni har på er, inte bara för att skyla er mot naturens lagar. Det har aldrig någonsin varit billigare att klä sig elegant, ändå så är förfallet totalt hos den manliga befolkningen. Bara för att man inte lagligen måste ha kostym på sig så kan man ha det ändå, säger Fredrik.

Vad händer annars i höst?

— Jag ska bli pappa, det känns stort!!!

Pieces of Elegance, Delivered Worldwide

Du kan läsa mer om Stiljournalen och andra fler intressanta intervjuer här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.