Så kör du hållbart

Tänk på vädret - ett av fem tips från CTEK

Idag den 5:e oktober infaller “Change Your Car Day” och är ett utmärkt tillfälle för oss alla att reflektera hur vi kan tänka mer hållbart kring vår bilanvändning. En viktig aspekt är hur vi hanterar bilens batteri.

CTEK ger här fem tips för hur du som bilägare kan agera hållbart genom att behandla ditt bilbatteri rätt:

1. Använd en pålitlig batteriladdare

Att en pålitlig batteriladdare skulle vara viktig säger sig självt. De flesta moderna bilar är utrustade med känslig elektronisk utrustning, därav ökar kraven på en pålitlig laddare. Rätt laddare sparar på tid, pengar och miljö.

2. Ha en sund laddningsrutin

Ett hett tips för elbilar är ABC-regeln, eller med andra ord: “Always Be Charging”. Laddar man minst en gång i månaden får man ut det bästa av batteriet och förlänger dessutom dess livslängd.

3. Enkel, vanlig bilvård

Ett stunt batteri ska laddas regelbundet, men det räcker inte helt och hållet. Experterna tipsar om att investera i en laddare med inbyggda funktioner för både underhåll och felsökning. Som förare kan man då försäkra sig om att batteriet håller sin optimala kapacitet.

4. Var uppmärksam på vädret

Som människa fryser du när det är för kallt och svettas när det är för varmt. Likaså påverkas ditt bilbatteri av extrema väderförhållanden. Som förare bör du vara uppmärksam på vissa tecken, exempelvis om bilen låter annorlunda när du ska starta den.

5. Korrekt laddning

Att använda laddkablar eller putta igång bilen är båda vanliga sätt att försöka få igång en bil med tomt batteri – men inte det optimala. För att förhindra ett tomt batteri kan man se till att det laddas regelbundet, och om det ändå är urladdat kan man istället vända sig till en adaptiv booster för att starta maskinen igen.

Summan av kardemumman – den 5:e oktober bör du som bilägare ta fram din laddare och se till att bilens batteri mår bra. Det vinner både du och din bil på.

CTEK är ett svenskt företag som grundades av Bengt Wahlkqvist i Vikmanshyttan, en liten by i Dalarna. Företaget skapade den första batteriladdaren någonsin som använde sig av elektronisk pulsteknik. Varje år säljer CTEK över en miljon batteriladdare i 70 länder över hela världen.

 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.