Restaurangfenomenet Brisket & Friends öppnar i Göteborg

Foto: Brisket & Friends

Går det att öppna en nischad BBQ-restaurang i en gammal bilverkstad i Årsta industriområde utanför Stockholm? Ja tydligen om du frågar krögarna Niklas Elshazly och Ludvig Åström. Efter att ha frestat stockholmarna med sin texasinspirerade barbeque väljer den hypade restaurangen Brisket & Friends nu att meddela sitt officiella öppningsdatum i Göteborg.  

Fredagen den 12e februari kl 16 slår man nu upp portarna till den nyrenoverade innergården. Istället för att, som i Stockholm, öppna i ett industriområde etablerar man sig centralt på Vallgatan 21, närmare bestämt i Victoriagården. Efter succén med sina två välbesökta restauranger i huvudstaden och utmärkelser som Sveriges bästa street food samt en gulddrake i kategorin budgetkrog tar man steget över till Sveriges framsida. 

– Att öppna i Göteborg är en dröm som går i uppfyllelse. Det känns hur roligt som helst. Vi är redo att bjuda på en ordentlig smakupplevelse för den som älskar mathantverk, BBQ, kött, vegetariskt och noga utvalda ölsorter, säger Niklas Elshazly.

Fakta:

Öppning
Adress: Vallgatan 21
Datum: 12 februari 2021
Tid: 16.00 – häng på låset – men respektera restriktionerna
Givetvis följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer för restauranger. 

Öppningshelgens öppettider:

Fre 12/2 16-20
Lör 13/2 16-20
Sön 14/2 12-20 

Ordinarie öppettider:

Mån 11-15
Tis 11-15
Ons 11-20
Tors 11-20
Fre 11-20
Lör 12-20
Sön 12-20 

Brisket and Friends är en Texas-inspirerad barbequerestaurang vars signaturrätt är bringa  (brisket ) som har rökts under många timmar. Restaurangen öppnades i Stockholm 2016 av  Ludvig Åström, barbecue-entusiasten som lämnade finansvärlden för att resa runt i Texas och lära  sig konsten att röka kött på riktigt, och Niklas Elshazly, kocken med 15 års erfarenhet av  professionell matlagning både i Sverige och USA. Sedan starten har man utsetts till Sveriges  Bästa Streetfood och mottagit en Gulddrake i kategorin budgetkrog. 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.