Så gör du den bästa dukningen till kräftskivan

Nu har äntligen kräftsäsongen dragit igång och det har blivit dags för kräftskiva! För att skapa den perfekta skivan krävs en snygg och inbjudande dukning. Men hur får man till den bästa dukningen till kräftskivan? 

Kräftsäsongen håller på fram till slutet av september och det är ett perfekt tillfälle att njuta av sommaren in i det sista. Därför har vi har listat fem tips för den bästa dukningen till kräftskivan.

Vitt och natur är det nya röda

När vi tänker kräftskiva tänker vi ofta på hattar med små avbildningar av kräftor som går i färgerna rött och blått. Det kan vara roligt eller en festlig detalj, men för att skapa en vacker och inbjudande dukning – glöm det röda! Börja med vitt och naturfärger och komplettera med gult, blått, grönt eller natur. Men såklart, kan det få dyka upp en och annan kräfta i rött också. Vädret tillåter ju inte alltid att vara utomhus men har du chansen, så ta den! Rama in bord med hjälp av tak i form av partytält, segeldukar och belysning. Från taket kan du hänga pompoms, girlanger och andra dekorationer – dessa också i ljusare nyanser. Festen fortsätter ofta in på senare klockslag och då är det bra att värden eller värdinnan har tänkt på ljusslingor och levande ljus för att ljusa upp i mörkret.

Servera kräftorna i glasburkar

Praktiskt, hygieniskt och framförallt snyggt! Dekorera glasburken med krondill, något strå eller en snittblomma. Sätt en etikett på burken och skriv namn, så är bordsplaceringen klar också!

Duka i olika nivåer

Duka med höga flaskor, stora fat, låga skålar och smala nubbeglas. Det ser festligt ut och upplevs som att det är fullt på bordet, utan att det blir stökigt. Duka med klart, brunt och rökfärgat glas ihop. Och porslinet i vitt, ljusblått, brunt eller naturfärgat.

Inspiration till den bästa dukningen till kräftskivan.

More is more

Det är festligt och härligt med vimplar, pompoms och girlanger! Häng mycket och i olika höjder. I de flesta partytält finns det balkar att hänga i, och har du en segelduk kan du ta hjälp av säkerhetsnålar. Blanda färger, former och höjder. Det kommer garanterat bli succé.

Snapsvisor till kräftorna

Något som är givet på en kräftskiva är ju snapsvisorna. Ta dig tiden till att skriva ut alla snapsvisor på ett vanligt papper och snurra ihop det. Knyt ett sidenband runt och lägg ett på tallriken på varje plats så att alla får varsin. En snygg detalj i dukningen, och ett sätt så att alla kan vara med. Varför inte använda olika färger på sidenbanden? Och tänk på att lägga lite tid på designen, det känns mycket roligare om det finns en röd tråd genom hela kvällen.

Blomster och kvistar

Köp blommor, eller plocka blommor? Och har du inte tillräckligt med vaser så är det nästan bara bra! Använd olika vaser, flaskor, tillbringare och lyktor i olika former och färg. Kreativt, och du kommer garanterat ha lyckats med att få till den bästa dukningen till kräftskivan någonsin!

Vill du läsa mer? Klicka här.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.