Stockholms fem bästa hamburgarställen

Hamburgare i Stockholm. Victor Lindholm har åkt Stockholm runt för att prova några av de mest omtalade burgarställena. Ingen av burgarna gjorde honom besviken men vinnarna blev Franky's och Lådan.

Föregående
Nästa

Barrels Burgers & Beer City

Foto: Barrels Burgers & Beer City

Var? Barrels City, Smålandsgatan 22, 111 46 Stockholm
När? Mån-Tor 11-22, Fre 11-00, Lör 12-23, Sön 12-21
Prisklass? Medel

Jag kom dit strax innan middagsrusningen, runt halv sex en onsdagskväll, och möttes av en ganska lugn restaurang. Välkomnades av en väldigt trevlig personal och satte mig i baren där servicen var så bra den kan vara. Med skön rock á la 80-tal kände man sig hemma direkt. Maten tog inte alls lång tid att få och dessutom ett bra och slimmat dryckesutbud. Har ni vägarna förbi Norrmalmstorg kan detta varmt rekommenderas.

Om vi börjar med brödet så tar det inte mycket plats men det lämnar heller inget jättestort avtryck. Egentligen ett väldigt bra betyg då ett bröd som märks för mycket oftast har en tendens att göra det mot det negativa hållet. Fullt godkänt!

Utan att vara mindre bra på något sätt hade det varit önskvärt om pattyn varit något saftigare för att få den härliga svettiga känslan på burgaren. I övrigt en väl kryddad köttpuck med bra balans av salt och svartpeppar. På Barrels burgare är det, tyvärr, inte köttet som står för den största delen av upplevelsen utan här är det tillbehören som tar över vilket vi kommer till strax.

Som nämndes innan står tillbehören i fokus på denna burgare och dessa går inte att klaga på. Cheddarost, silverlök, picklad gurka, majonäs samt den briljanta tanken att ha dijonsenap istället för vanlig för att få ett litet diskret sting på burgaren. Egentligen precis de tillbehören en bra, klassisk cheeseburgare ska innehålla och säga vad man vill om att ha ketchup på en schysst burgare men på denna fungerar det mycket bra!

En härligt burrig lokal, hårdrock i högtalarna och en riktigt fin burgare, en bättre upplevelse helt enkelt.

Slutbetyg: 7 av 10

Babas Burger

Foto: Babas Burger

Var? Högdalen Centrum, Högdalsgången 20, 124 54 Bandhagen
När? Mån-Sön 11-21
Prisklass? Budget/Medel

Efter att ha hört väldigt mycket gott om Babas Burger i Högdalen centrum var det såklart ett måste att testa detta hak. 

Trots att det var mycket folk, jag kom mitt under lunchrushen, var det både smidigt att dels beställa och att hitta någonstans att sitta. Servicen var bra och lokalen var rätt schysst inredd med inspiration från amerikanska diners blandat med parkbänkar. Ingen riktigt Wow-känsla över lokalen vilket gjorde en ännu mer nyfiken på hur burgarna egentligen skulle upplevas.

Denna gång föll valet på deras Cheeseburgare och förväntningarna jag hade innan besöket motsvarades verkligen.

Brödet var fluffigt, lagom stort, saftigt och tog inte för mycket plats sett till helheten. Köttet var saftigt och sådär lagom svettigt, precis som man vill ha det. Kryddningen av pattyn var lagom och dess naturliga smaker fick ta plats men kan nästan hettas upp lite till med hjälp av svartpeppar.

När vi kommer till tillbehören är det de klassiska för en cheeseburgare såsom cheddarost, hamburgerdressing, senap, ketchup och saltgurka. Dessa kompletterar varandra väldigt bra även om, som jag nämnt i tidigare recensioner och förmodligen kommer nämna igen, ketchupen går att överväga om den ska vara där eller inte.

Utöver dessa tillbehör tog jag mig friheten att beställa till bacon, kan starkt rekommenderas! En cheeseburgare med ett par skivor bacon gör den komplett och i detta fall gjorde den burgaren fantastiskt god. Ett stort plus är även det faktum att dricka och pommes ingår till varje burgare, mycket bra sett till priset (95 kr).

Allt som allt en väldigt bra burgare och trots att man får åka en bit för att ta sig hit kan jag starkt rekommendera er att prova Babas burger, det är verkligen värt det.

Slutbetyg: 7 av 10

Bun Meat Bun

Foto: Bun Meat Bun

Var? Farsta Strand, Brattforsgatan 19, 123 50 Farsta
När? Mån-Tor 11-20, Fre 11-21, Lör 12-21, Sön 12-20
Prisklass? Budget

En av de första riktigt bra hamurgerställena i Stockholm och som fortfarande står sig stark i konkurrensen. Det är dessutom den absolut bästa Bun Meat Bun-restaurangen av de tre som finns i Stockholm. Lokalen i sig är i det minsta laget men atmosfären och personalen väger upp detta då det är ett väldigt bekvämt ställe att avnjuta en burgare på.

Burgaren som testades var deras Onion cheese, en enkel burgare men med mycket smak. 

Brödet var som vanligt saftigt och fluffigt, med en hint av sötma. Köttet var sådär härligt svettigt med mycket smak och en bra kryddning.

Detta är en väldigt enkel burgare så tillbehören bestod av stekt lök och dubbla skivor cheddarost, en helt perfekt combo i mina ögon. Inte mycket tillbehör som sagt men vilka smaker de lyckas få fram.

Värt att tillägga är också tillbehören där Nice fries eller Cheese fries nästan är ett måste till burgaren, kanske tillsammans med en av deras riktigt schyssta milkshakes.

Helt klart värt att ta pendel till Farsta Strand och besöka detta ställe. Priset är dessutom något som Bun Meat Bun har till sin fördel då de är ett av de klart billigaste ställena i Stockholm som serverar riktigt bra burgare och samtidigt kan leverera en mycket bra produkt.

Se dock till att undvika den värsta rusningen då lokalen, som nämndes, är väldigt liten och det blir snabbt trångt.

Slutbetyg: 8 av 10

Lådan

Foto: Lådan

Var? Luntmakargatan 63, 113 58 Stockholm
När? Sön-Mån Stängt, Tis 17-22, Ons-Tor 11-22 (stängt 14-17), Fre 11-00, Lör 12-00
Prisklass? Budget

Parkbänkar i mängder, känslan av att vara på en bakgård i staterna och ett ölutbud av högsta klass. Man blir verkligen i stämning för en burgare och bärs när man kliver in på Lådan och så fort man sätter tänderna i en av deras sliders blir man inte besviken.

Lådan har tre olika sliders att välja bland, deras klassiska Lådan original, SNS och det vegetariska alternativet Beanie. Lådan original är en enkel slider med cheddarost och picklad gurka utöver en 80 gram patty och bröd. Enkelt och väldigt gott!

Köttet är bra stekt med en härlig saftighet och brödet är som gjort för sliders, lite för sött i stora mängder men alldeles lagom när den hör till en burgare i miniformat.

SNS är en  personlig favorit och ska man bara testa en av burgarna på Lådan är det denna man ska satsa på. Bröd och patty och mellan det cheddarost, chilimajo och det geniala att ha shoestring fries för den härliga crunch-känslan. Väldigt bra betyg att det vattnas i munnen på en bara man skriver om den.

Beanie är en väldigt bra vegetarisk burgare där man får två friterade patties, cheddarost och en mycket bra chimichurri men en distinkt smak av koriander.

Utöver deras sliders finns det en mängd tillbehör att välja bland, samt som tidigare nämndes ett otroligt bra ölutbud.

Lådan sliders slår sin moderrestaurang Flippin’ rejält och bevisar att deras burgare gör sig som bäst i slidersformat.

Slutbetyg: 9 av 10

Franky’s Burger

Foto: Franky’s Burger

Var? Tegnérgatan 16, 113 58 Stockholm
När? Sön-Mån Stängt, Tis-Fre 11-21 (stängt mellan 14-16), lör 12-21
Prisklass? Medel/Lyx

En mycket bra hamburgare på ett av de absolut bästa, om inte DET bästa burgarhaken i stan. Den genuina känslan av den inte allt för stora lokalen med lagom många sittplatser, möjligheten att avnjuta sin burgare direkt i baren och ägarens uppenbara kärlek till hamburgare som matform kan bara generera i högsta betyget. Lika bra nu som när Franky’s var beläget i den lilla kiosken på Sveavägen.

Fluffigt bröd med en inte alltför söt smak. Tar inte över för mycket utan tillför en alldeles lagom ingrediens till helheten.

Bra stekt köttpuck med bra kryddning där köttets egna smak får ta den mesta platsen. Saftig utan att bli för blöt, även om en lagom svettig burgare är den bästa burgaren.

Att ha blue cheese på en burgare, utöver den obligatoriska skivan cheddar, är ett genidrag och det är konstigt att inte fler av de större hamburgehaken har hakat på detta. Sältan i osten i kombination med den syrliga, inlagda rödlöken blir väldigt mysigt tillsammans i munnen. Salladsbladet tillsammans med den färska tomaten tillför en fräsch ton till burgaren. En mycket bra hamburgerdressing och baconskivorna gör denna skapelse komplett.

Här får man betala lite mer för en burgare men är det en av de bättre är priset egentligen inte ens en fråga.

Ett ställe som helt klart är värt att besöka, både för stockholmare men även för den matintresserade turisten.

Slutbetyg: 9 av 10

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.