Vägen till lycka i förväntningssamhället

Vår livsstilsskribent Philip Otter reflekterar över lycka efter att ha läst boken "Nextopia: livet, lyckan och pengarna i förväntningssamhället"

11

I en stor undersökning har man frågat en mängd personer om när de är, har varit, eller kommer vara som mest lyckliga.

Väldigt många har svarat att när de för en tid sedan var på semester var de kanonlyckliga. Vissa säger även att, om tre månader, när de får den där löneförhöjningen – att då kommer de må jättebra. Många säger även att de ser fram emot att gå i pension för då ska de göra massa skoj.

Ingen lägger så värst mycket vikt i hur de mår i realtid, alltså idag, precis just nu.  

Man har sedan intervjuat samma personer längre fram i tiden när deras längtan kanske infriats. Vet ni vad man får för svar? Ungefär exakt samma eller att det var bättre förr.

Detta fick mig att tänka till lite. Visst är det okej att drömma, längta, och minnas. Men en sak som dock är väldigt synd är att vi glömmer bort idag. Dagen och tiden som är nu!

För mig är det oftast resan till drömmen som är det roliga. Vet att vi kanske inte kan vara lyckliga varje dag men försök att njuta av de små stunderna varje dag. Förgyll den med något oväntat… Gör något som du annars inte brukar göra och se vad som händer. Troligtvis har du lärt dig något nytt eller fått lite mer erfarenhet.

Lär dig att uppskatta dagen och dra nytta av livet du lever idag. Ingen vet vad som händer imorgon, om två år eller när du går i pension.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.