fbpx

Drinkexperten: Konjakklassikern Sidecar med en saffranstwist

Det är fredag och dags att prova på en riktigt god konjakdrink!

Ännu en efterlängtad fredag och dags för ett nytt exceptionellt drinkrecept! Denna gång är det den klassiska cocktaildrinken Sidecar med konjak som bas. En favorit som funnits sedan början på 1900-talet. 

Receptet får vi från våra drinkexperter som är bartenders på Grodan i Stockholm — ett av våra favoritställen för AW. Sidecar är “en av deras top tio i alla kategorier” och vi kan bara hålla med. Eftersom julen är på ingång byter de ut det vanliga sockerlaget mot saffranslag. Riktigt mumsigt!

 

  • Portioner: 1 drink
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Skriv ut

Ingredienser

  • 30ml konjak
  • 20ml Cointreau
  • 30ml citronjuice
  • 15ml saffranssockerlag (1l lag till 1påse saffran, kokas 70/30 vatten/socker så den blir tjock)

Instruktioner

  1. Fyll en drinkshaker med is
  2. Häll i citronjuice, Cointreau och konjak
  3. Skaka
  4. Sila ur i cocktailglas
  5. Garnera med en stjärnanis för en vacker finish
  6. Voila — klart för servering!

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Drinkexperten: Hanky Panky – en klassisk och kryddig gindrink från 1903