Konstmässan Affordable Art Fair fyller 10 år i Sverige

Affordable Art Fair är tillbaka redan i april efter höstens stora succé och i år firar den internationella konstmässan 10 år i Sverige. Mässan blir först i Sverige med att sälja NFT konst där man kan betala i kryptovaluta. Efter fjolårets succé med över 10 000 besökare. Och försäljningsrekord, är Affordable Art Fair tillbaka redan i vår för att fira sitt 10-årsjubileum i Sverige.

Tidigare år har mässan ägt rum under hösten. Men för att kunna samverka under Kulturnatten är den nu flyttad till 21-24 april. Mässan kommer i år att byta skepnad och många överraskningar väntas under firandet.

– I år kommer vi att erbjuda något för alla, både stora som små. Utöver synen kommer vi att aktivera fler sinnen än tidigare någonsin. Under mässans gång kommer vi bjuda på flera spännande programpunkter med allt från art talks, livemusik till drink & draw. För den hungrige besökaren kommer vi erbjuda ett helt annat gastronomisk upplägg än tidigare år, berättar Affordable Art Fairs mässchef Carl Wilhelm Hirsch.

Förra året tog konstmässan klivet in i den digitala världen. Och blev först i Sverige med att erbjuda sina besökare att omvandla sina fysiska konstverk till NFT:er. Flertalet gallerier kommer i år att erbjuda helt digitala NFT:er på plats. Som går att köpa i både vanlig och kryptovaluta – något som mässan är först i Sverige med att erbjuda. Magda Lundberg gör Affordable Art Fairs officiella digitala NFT i form av sina fåglar som kommer att säljas i fem exklusiva exemplar.

Över 50 gallerister kommer att ställa ut

Däribland återvändaren Ronen Art Gallery men också nykomlingen Pigment Gallery, som har galleri i både Barcelona och Paris. Galleri Konstochfolk, WAY gallery Sthlm och IONNYK är också ett axplock av gallerier som kommer finnas på plats.

IONNYK är det digitala konstgalleriet där du själv får välja vad som ska rymmas i den digitala ramen du köpt från dem. Antingen helt egna unika NFT:er eller digitala konstverk via deras prenumerationstjänst, som kan likna konstens Spotify.

Bland besökares favoritkonstnärer kommer återigen Sackarias Luhankos vackra, abstrakta tavlor att visas. Samt Daan Elferinks karakteristiska fotografiska konst som genom åren fyllt många hem i Stockholm. Sammanlagt kommer över 200 konstnärer visa sina konstverk på mässan.

Till förmån för MusikBojen, en ideell organisation som finansierar musikterapi för barn och ungdomar i Sverige, kommer Caroline af Ugglas att auktionera ut ett av sina verk via Tradera. Verket kommer visas på plats på mässan.

– Efter två år av pandemi och nedstängning är vi alla väldigt exalterade över att kunna välkomna våra fantastiska gäster till mässan. Vi kommer fira detta 10-årsjubileum ordentligt i april, utan några restriktioner, säger mässchefen Carl Wilhelm Hirsch.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.