Foto: Visit Oslo

Häng med till sprudlande Oslo och fira Nationaldagen 17 maj!

Packa resväskan och njut av en av Nordens trendigaste städer!

Från bastu i solnedgången och nordisk mat i världsklass till trendiga takbarer och fantastisk shopping. Du behöver inte resa längre än till Oslo för en härlig långhelg.

Nu är det dags igen för Norges festligaste högtid – nämligen nationaldagen den 17 maj! Under den här dagen klär man ut sig i en så kallad “bunad” och festar till det rejält. Dagen börjar med festligheter och bubbel, för att sedan gå till Karl Johans Gate där man samlas för att vinka till kungen.

Här presenteras toppställen av lyx, utomhusboule, boutique bar och takvyer. Våra lokala guide-duo Martine Hanstad och Julia Sekkesæter tipsar här nedan om de bästa Oslo-tipsen och hur man bör fira årets största dag!

Föregående
Nästa

Lyxig brunch på Miss Sophie

Foto: Miss Sophie

Var? Henrik Ibsens gate 4
DN beskriver restaurangen som “BYENS MEST FRISTENDE BRUNCH” – vår lokala guide håller med! Ta med ditt sällskap och njut av en god brunch. På Miss Sophie finns allt vad brunch heter från Acai Bowls till Eggs Royal. Här är inredningen trendig och mysig – precis som ett brunchställe ska vara. Restaurangen erbjuder även en saftig middag. Börja med en förrätt av skagen langos och fortsätt sedan på en mättande pasta med tryffel som huvudrätt. Vill du lyxa till det lite extra så rekommenderar vi en “Sjokoladesymfoni” till desserten.

Kombinera lunch med spel på Prindsen Hage Boule & Bar

Foto: Prindsen Hage Boule & Bar

Var? Prindsen hage Storgata 36
På den söta innergården finns dryck och mat från världens alla länder. Kombinera matupplevelsen med en runda boule, bordstennis eller kubb. På kvällstid blir det åldersgräns och gården förvandlas till en barupplevelse med god stämning.

Shoppa loss på Grünerløkka

Foto: Visit Oslo

De kända och lite mer turistiga shoppinggatorna i Oslo går under namnen Bogstadveien och Karl Johan, men om du är sugen på lite mer vintage och äventyrlig shopping så ska du besöka området Grünerløkka. Grünerløkka är en blandning mellan Södermalm och Vasastan och är främst känt för sitt kulturliv och mysiga gator.

AW med utsikt och raggmöjligheter på Christiania

Foto: Christiania

Var? Nedre Vollgate 19
På Chiristiania hittar du en takterass med fin utsikt, ett perfekt ställe för en eftermiddags/kvällsdrink med sällskapet! Hit går många norskar på After Work – bra tillfälle till att ragga lite! Tidigare var restaurangen Christiania känt för att servera Oslos bästa lutfisk. Tillsammans med den yngre generationen så fick restaurangen ett nytt rykte från ett bra mathak till ett av de bästa uteställena i staden.

Middag i toppklass på Norda Restaurant

Foto: Norda

Var? 13 Etasje på Clarion Hotel The Hub
Njut av smakupplevelsen med råvaror från det nordiska köket kombinerat med spännande kryddiga tillsatser. Restaurangen har nu öppnat sin terass med en fantastisk utsikt över huvudstaden. Priset är lite dyrare här. På Norda restaurang varierar och anpassas musiken och musiknivån varje dag. Smaska till det med en cocktail av toppklass. Vi rekommenderar en “Gamle Oslo” med en touch av honung, akvavit och old fashioned.

Njut av drinkar under bar himmel på TAKET Steen og Strøm

Foto: TAKET Steen og Strøm

Var? Nedre Slottsgade 8
Vad älskar man inte mer än takterasser nu när solen börjar titta fram! TAKET Steen og Strøm är en takterass placerad mitt i oslo. Här vistas du i en grön miljö av fina plantor, bra musik, dansgolv, “hyggelig” stämning, trevlig personal och läskande drinkar! Ta med sällskapet och häng i baren, titta ut över byn och upplev Oslo från en härlig höjd.

Festa som hemma på Den Andre Till Høyre

Foto: Den Andre Till Høyre

Var? Youngs gate 19
Här är det hemmafest varje kväll! Den Andre Till Høyre har blivit extra känd för sin hemmatrevliga mystik på 180 kvadratmeter. Baren är designad som en lägenhet och upplevelsen blir lik en fest i hemmet! Inredningen beskrivs som en “Boutique Bar” och bartenderstilen är av “klassisk New York”. Drick experimentella drinkar och ha det trevligt i den mysiga atmosfären.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.