Tre enkla tips på hur du skapar mer tid i vardagen

Artikeln innehåller annonslänk

Det är inte alltid lika lätt att få tid till allt i vardagen. De flesta av oss har redan fullt upp med jobb, barn som ska lämnas och hämtas från skola, inhandlande och allt annat som tar dyrbar tid i vår vardag. Men visst hade det varit skönt om man kunde slippa för några av de många krav och istället fick lite tid till annat?

Här kan du läsa och få tips på hur du effektiviserar din tid. Och hur du får tid till dig själv eller familjen i en stressig vardag.

Testa en matkasse som sparar tid och minskar matsvinn

Vill du slippa för att handla in varannan dag bara för att du saknar någon liten ingrediens till maträtten? Tycker du det är jobbigt att hela tiden tänka på vad man ska äta? Känns det orimligt att det tar så lång tid att tänka, handla in och förbereda maten och sen tar det bara några minuter att äta den? Då ska du testa en matkasse. En matkasse ger dig färdiga recept och alla ingredienser som behövs. Det enda som krävs av dig är att tillaga maten! På HelloFresh kan du välja mellan flera olika matkassar och själv välja de relevanta dagar som passar dig. Du kan anpassa matkassen så att den passar för just dig och din familj.

På så sätt får du tillbaka all den tid du använder på mat och istället använda tiden på mysiga stunder med familjen eller värdefulla aktiviteter för dig själv.

En master kalender som håller koll på allt och alla

Det är inte alltid lätt att organisera en hel familj eller ett kollektiv. Idag fungerar inte världen på ett 9-5 schema. Vi är uppkopplade hela tiden och har flera möjligheter att göra saker under hela dygnet. Därför är det supersmart att ha en master kalender eller schema som har koll på alla i hemmet. En sådan kalender kan enkelt skapas i Excel eller Sheets och bör vara tillgänglig för alla som ska skriva in sina tider. På så sätt kan man alltid hålla koll på varandras schema vilket gör det enklare att planera roliga saker tillsammans.

Detta ger mer tid i och med att du snabbt kan se hur veckan eller månaden ser ut, och behöver därför inte använda tid på att prata fram och tillbaka över simpla grejer.

Sätt begränsningar på din skärmtid

Ja, denna är inte alltid lika enkel att införa, men det skapar så mycket ledig tid. De flesta av oss använder nämligen mobilen när vi ska slappna av och har en ledig stund, fast att vi egentligen hade tänkt oss göra något annat. Det är så lätt att man fastnar i soffan med mobilen, och helt plötsligt har man inte mer fritid. 

Man behöver inte alltid prestera med något när man har en ledig stund, men om man har planer om att börja springa mer, eller sticka oftare, eller kanske lära flera böcker, då är det viktigt att man aktivt skapar tid för dessa saker. Tid som oftast finns med som blir bortprioriterad på grund av den lilla mackapären som brinner i fickan. På de flesta mobiler kan man därför välja att ha en begränsning för hur mycket skärmtid du får ha. När gränsen är nådd får du ett litet påminnande om att det är dags att lägga ifrån sig mobilen. Det ger dig enkelt friheten att prioritera din lediga tid på annat i vardagen.

Vill du läsa mer? Klicka här för att läsa om “Konsten att säga nej”.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.