Backstage New York – guide till fyra brunchfavoriter bakom turiststråken

I New York finns det mesta man kan önska sig och inte minst ett enormt brunchutbud för matälskaren. Det populära begreppet brunch är en kombo av frukost och lunch och blev populärt i USA i 1930-talet. Vår USA-korrespondent Linn Alfredsson tipsar om fyra favoriter – bortom alla uppenbara landmärken och turiststråk. Som trendiga Butchers Daughter i Soho med nyttiga juicer och smarriga sallader. Lyxiga ABC Kitchen som erbjuder nygräddade pizzor i världsklass. Missa inte romantiska och lite undangömda Jack’s Wife Freda i SoHo – perfekt för en helgdejt eller romantiskt start på dagen med din älskade.

Föregående
Nästa

Jacks Wife Freda – den absoluta favoriten

Foto: Jack’s Wife Freda

Om ni är sugna på ett ställe med karaktär och en riktig romantisk historia bakom, så är Jack’s Wife Freda ert ställe. Det är något speciellt när man känner att det finns passion, kärlek och en fin historia som knyts samman i rätterna och även miljön på dessa brunchställen runtom i New York.

Det ser inte mycket ut för världen utifrån, med ett plastliknande uterum för att gästerna ska kunna köa in för den populära brunchen i SoHo. När man kommer in är det ännu lite väntetid för att få ett bord för fyra personer, men man får kolla på menyerna redan i kön. Det finns alla de klassiska amerikanska rätterna, med inspiration från Israel och andra ställen i världen som grundarna mixar in.

Maten, drinkarna och servicen är underbar, vi behövde inte heller vänta länge på maten.

Det är svårt att inte bli lite kär i stället med de fina, och vad som nästa ser ut som handmålade menyerna, med min watermelon margarita i handen. 

Rekommendation: Beställ Rosewater waffles och watermelon margaritas
Instagram:
@jackswifefred

ABC Kitchen – fine dining for brunch

Foto: ABC Kitchen

Fine Dining brunch i New York som är väl värt ett besök. Brunchen är omtalad och pizzorna likaså. Drinkarna är otroliga och uppfinningsrika och servicen är på topp. Det visar sig också i priserna som är lite dyrare än övriga ställen i denna artikel. Det finns större runda bord om man är fler än 4 personer som jag verkligen kan rekommendera.

Deras lemonade (som också kan beställas med gin i) är to die for!

Rekommendation: Tips är att beställa en pizza att dela på om man är flera tillsammans med annat smått och gott på menyn.
Instagram:
@abckitchen

The Butchers Daughter – best avocado toast in town

Foto: The Butchers Daughter

Denna restaurang har fokus på hälsosam mat och dryck. Grundaren Heather Tierney har alltid haft en passion för hälsosam mat och är dessutom designer I grunden. Hon driver även en cocktailbar med namnet Apothéke, i New York’s Chinatown. När hon öppnade the Butchers Daughters var målet enkelt – att göra den bästa avocado toasten I New York City.

All mat på menyn är så kallat ”plant-based” och 100% vegetariskt. Garanterat den bästa avocadomackan i NYC.

De köper in alla råvaror från lokala producenter då de målet är att ha allt närproducerat. De har designat menyn löpande efter säsong samt har en meny där de har nyheter utefter vad producenterna kan erbjuda. Perfekt för den som vill ha lite mer söder-känsla i New York.

Fun fact: De har även en foodtruck som kör runt lite beroende på säsong i LA.
Rekommendationer: Smashed avocado toast benedict och Banana pannkakes med valnötter, eller weekend waffles.
Instagram:
@thebutchersdaughter_official

Dudley’s – härlig bistro i mysigaste kvarteren

Foto: Dudley’s

Dudley’s är beläget på lower east side och har en kvarterskrogskänsla när man kommer in genom de mörkblå dörrarna. På en av väggarna står texten ”everything is going to be fucking amazing” i neonrosa.

Dudley’s har gjort sig kända för deras magiska kaffe och spännande drinkar, dock är det brunchen det snackas om allra mest. Bara genom att se sig om i restaurangen ser man bord som är fyllda med amerikanska pannkakor, fräscha sallader och smoothies. Maten som serveras känns nytänkande och fräsch, vilket kan bero på att Dudley’s med noggrann omsorg valt sina producenter med en tanke om att främst använda organiska och naturliga råvaror. Lätt ett instagramvänligt ställe att lägga på listan om man har vägarna förbi New York.

De kör med principen ”first come first served” så man bör vara där i god tid om man är ett sällskap på fler än 4 personer för att få bord. Notera att brunchen normalt enbart serveras till kl. 16.00.

Rekommendation: Ett måste är att beställa kaffe och en av deras goda sallader.
Instagram:
@dudleysnyc

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.