Read The Label lanserar mjuka och hållbara barnsängkläder

Sängklädesföretaget Read The Label lanserar sängkläder till de allra minsta familjemedlemmarna.  Exklusiva och minimalistiska sängkläder i 100% ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull som är  helt fria från farliga kemikalier och snäll mot bebisens hud.  

Read The Label grundades med visionen att skapa och driva en positiv förändring i textilindustrin.  Detta genom att tillverka produkter med respekt och omtanke för människor och miljö med full  transparens från bomullsfrö till lakan. Företagets designfilosofi bygger på den skandinaviska  traditionen av minimalistisk och stilren design för att skapa kompromisslösa kvalitetsprodukter som  kunderna kommer att använda och älska under lång tid.  

Nu lanseras barnsängkläder 

Lagom till våren lanserar Read The Label barnsängkläder. Med en trådtäthet på 300 TC satin blir tyget  otroligt följsamt, lyxigt mjukt och skapar en vacker lyster. För att ta tillvara på allt tyg levereras  sängkläderna i en matchande tygpåse, tillverkad av spilltyg från produktionen.  

Påslakanset Barn
Påslakanset i 100% ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull. Minimalistisk design  med en nätt söm runt örngotten och påslakanet. I setet ingår ett påslakan 100×130 cm  samt två örngott 35×55 cm som passar till spjälsäng eller växasäng. 50 cm öppning i  fotändan på påslakanet. Pris: 650 kr. 

Barnlakan
Barnlakan i 100% ekologisk och Fairtrade-certifierad bomull. Dra-på-lakan gör att  lakanet hålls på plats. Kommer i storlek 60×120 cm som passar till spjälsäng eller  växasäng. Pris: 250 kr. 

Med visionen att förändra textilindustrin 

Read The Labels sängkläder tillverkas av långfibrig ekologisk (GOTS) och Fairtrade-certifierad bomull.  Fairtrade är den enda certifieringen med uttalat mål att motverka fattigdom och stärka människors  inflytande och handlingskraft. Produkterna tillverkas av vuxna, som får rättvist betalt och behandlas  med respekt. Fairtrade-premien går också till sociala, ekonomiska och miljömässiga initiativ.  Exempelvis genom att investera i barns utbildning, hälsovård och i jordbruket.  

Hur har gensvaret varit hittills?

— Det har varit jättefint gensvar! Flera av våra kunder har länge efterfrågat just barnsängkläder, berättar grundare Anna Wennhall. Många värnar om den ekologiska aspekten, att barnen sover i sängkläder utan farliga kemikalier som dessutom är väldigt mjuka och sköna. Våra kunder tycker också att det är viktigt att sängkläderna är rättvist och etiskt producerade och att de har full insyn från bomullsfrö till lakanet i spjälsängen.

Read The Labels löfte är att alltid erbjuda 100 % transparens och konsumenten kan följa  sängklädernas resa – från frö till lakan. På detta sätt kan konsumenten alltid vara säker på  tillverkningen sker rättvist, etiskt och med största hänsyn till miljön. 

De nya barnsängkläderna finns nu att handla hos readthelabel.se eller hos utvalda  återförsäljare. 

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.