Så gör du färgglada Halloween drinkar

Årets kusligaste högtid är äntligen här. Halloween har firats i Sverige de senaste årtiondena men högtiden härstammar egentligen från Irland och inte från USA som många faktiskt tror. Här är tre spännande halloween drinkar med rötter från ursprungslandet, som passar perfekt till Halloween-firandet i helgen.

De flesta förknippar Halloween med USA och amerikanska traditioner såsom “trick or treat”, otäcka masker, pumpor och maskerader. Men högtiden härstammar egentligen från Irland, cirka 2000 år tillbaka i tiden. Ursprunget till firandet kommer från den keltiska helgen Samhain då de dödas själar ansågs återvända till jorden. Människorna tiggde mat och dryck till festen, bar masker för att hedra de döda och satte ut ljusprydda pumpor för att mota bort ondskan.

Idag är Halloween en kommersiell högtid och firas även i Sverige sedan många år tillbaka. Låt dig inspireras av ursprungslandet Irland och skåla i läskigt goda och färgglada drinkar som dessutom är väldigt vackra att bjuda på i höstmörkret.

Så gör du färgglada Halloween drinkar från ursprungslandet

Alkohol är beroendeframkallande och kan skada din hälsa. Kom ihåg att alltid dricka ansvarsfullt och att du måste vara över 18 år.

Tullamore Pumpkin Sour

Du behöver:
5cl Tullamore D.E.W.
2cl Citronjuice
2cl Sockerlag
2cl Pumpajuice
Gör så här: Häll upp alla ingredienser i en shaker med is. Skaka och häll upp i ett champagne-glas med is. Garnera gärna med tex. en kvist rosmarin.

D.E.W. Beet Manhattan

Du behöver:
5cl Tullamore D.E.W.
0,5cl Rödbets-sockerlag*
2 dash Angostura Bitters
Gör så här: Häll i alla ingredienser i ett rörglas med is. Servera i ett cocktail-glas utan is. Garnera med tex ett blad från ros-stjälk, en skiva torkad rödbeta eller ett körsbär. Koka upp rödbetor. Mosa rödbetorna i vattnet för att dra ut så mycket färg som möjligt. Sila av det rödbetsvattnet och blanda med lika delar socker, dvs 1 dl vatten till 1 dl socker. Rödbetsmodet går att använda till bakning eller matlagning.

Tully Dark Hall

Du behöver:
5cl Äppeljuice
5cl Rödbetsjuice
5cl Tullamore D.E.W.
Gör så här: Häll ingredienserna i ett drink-glas med is. Rör om lätt och servera. Garneras med torkat äpple eller snyggt höstlöv.

Vill du läsa fler recept? Klicka här. Följ oss på vår Instagram @modernalivet.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.