fbpx
Aubergine är som godast när den är i säsong under hösten.

Veckans Vego-recept: En het och mustig auberginegryta med chili

Vår matbloggare Caroline Vass delar ett recept på en vegetarisk och välsmakande auberginegryta. Perfekt när hösten är i antågande!

Finns det något härligare än att laga en mustig gryta när hösten är i antågande? Här är ett recept på en riktigt smarrig, vegetarisk gryta att njuta av.

Här kommer världens enklaste och lätt en av de godaste vegetariska rätterna jag har ätit. Den är dessutom godast nu, eftersom aubergine är i säsong. Så skiva, fräs lite och låt småputtra tills det är klart. Under tiden gör du någonting annat. Som exempelvis tittar på min nya favoritserie ‘Unbelievable‘ på Netflix 😉

Bara gör det. Gärna samtidigt.

 

  • Portioner: 4-5 portioner
  • Svårighetsgrad: Enkel
  • Skriv ut

Ingredienser

Ingredienser 

  • 1 större aubergine
  • 0,5 dl olivolja av bra kvalitet
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 tsk flingsalt
  • 2-3 tomater
  • 1 burk krossad tomat av god sort
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1-2 tsk spiskummin
  • 100 gr kokta kidneybönor
  • 100 gr majs
  • 4 msk hackad koriander

 

Instruktioner

  1. Tärna aubergine och hetta upp oljan i en gryta.
  2. Skala vitlöken och hacka löken. Fräs tillsammans med aubergine i olja.
  3. Hacka tomater grovt och rör i tillsammans med krossad tomat, samt kryddor.
  4. Koka upp och låt koka i ca 20 min och låt sedan småputtra i ytterligare 20 min.
  5. Tillsätt koriander, majs och bönor när det är ca 10 minuter kvar.
  6. Servera med créme fraîche och servera med nachochips.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Vinrecension: Domaine Rewa Chardonnay, 2016