Vill du lättare hinna med allt i vardagen? Läs det här

Artikeln innehåller annonslänk

Vill du också vara en superhjälte i vardagen och hinna med exakt allt som ska göras varje dag? Jobb, träning, träffa vänner, umgås med familjen, laga hälsosam mat och ha lite egen tid. Det är ju praktiskt taget omöjligt att hinna med allting om man har dessa höga krav på sig själv.

Som tur är finns det några smarta knep som kan hjälpa dig få mer tid i vardagen så att du kan lägga dina lediga timmar på det du egentligen vill. När man verkligen tänker på vad man använder sin tid till är det oftast vardagssysslor som vi egentligen inte har lust med eller vill ha att göra med. Här nedan listar vi olika fiffiga tips på hur du skapar mer tid i din vardag så att du kan leva det livet du drömmer om. Så om du vill ha tips på bättre vardagsplanering bör du läsa vidare här.

Spara tid på matlagningen

Vi lägger alla väldigt mycket tid i vardagen på att planera, handla, laga mat och städa undan efter måltider i vardagen. Många av oss småhandlar några gånger i veckan medan andra storhandlar allt på en gång, men oavsett hur du handlar så kräver det väldigt mycket tid som du hade kunnat lägga på annat.

Om du vill använda mindre tid på att planera och laga mat varje vecka bör du testa att beställa en matkasse. En CO2-neutral matkasse som du kan testa är HelloFresh. Med denna matkasse kan du välja ett antal rätter från en ny meny varje vecka där alla ingredienser och recept både är hälsosamma och smakrika. På så sätt kan du glömma allt som har att göra med att handla matvaror varje vecka och stressa över vad du ska laga till middag och istället bara njuta av god mat och få mer tid över som du kan spendera med familjen.

Bli bekväm med att säga “nej”

Det kan kännas så osocialt att tacka nej när någon bjuder med en på något socialt men ibland är det viktigt att sätta sina egna gränser och prioritera sin egen tid. Om du däremot är en person som älskar att vara ute bland folk så är det inte alltid lika enkelt att veta var din sociala gräns går, men då är det förmodligen redan avkopplande för dig att vara med familj och vänner.

Orsaken till att det är viktigt att säga “nej” är att du då inte bokar upp hela din vecka innan den ens har börjat. Just ett fullbokat schema kan nämligen vara en stor anledning till att man känner sig stressad och tidspressad. Börja istället känna efter vad du har lust med och tacka nej till sånt som du bara brukar gå med på att göra för att “man måste”..

Lägg fokus på rätt saker

Detta hör ihop med att säga “nej” ibland. Här ska du tänka på att prioritera rätt i vardagen. För att kunna göra det måste du först se på dig själv och fundera över vad du känner är viktigt för dig och vad som ger dig energi. När du har bättre koll på det som är bra för just dig kan du lättare njuta av den tid du har och fokusera på sådant som gör dig glad.

Bli bästis med din kalender

Oavsett om du kör analogt eller digitalt är det viktigt att ha en kalender där du verkligen
skriver in allt. Att hålla koll på sina planer gör att man får bättre överblick över hela veckan och månaden. På så sätt är det lättare att hitta tid under veckan där man kan göra något kul. Om du för vana att skriva allt in i din kalender kan du även skriva in ärenden som du behöver ta hand om. Om du till exempel ska köpa julklappar till hela familjen kan du skriva in det i din kalender, så slipper du för sista minuten shopping i julkaoset, för att du råkade glömma att handla i tid. Att ha bättre struktur i vardagen öppnar upp för mer avkoppling så att du kan njuta av din tid med familj och vänner. Det är underbart när man känner att man inte behöver stressa för att man har koll på allt (eller åtminstone en smidig kalender som håller koll).

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.