Har du testat risoni? Det är pasta som ser ut som ris. Addera tomat och ost så får du en oemotståndlig smakkombination. Här kommer ett recept på risonifyllda tomater toppade med chèvreost. Kan serveras antingen som en förrätt eller som tillbehör till en god kött- eller kycklingbit. Bon apetit!
.
Ingredienser
- 1 1/2 dl avorioris
- Salt efter behag
- 4 stora tomater
- 2 msk olivolja
- 2 msk hackad persilja och lite extra till garnering
- 4 msk parmesanost
- 1 pressad vitlöksklyfta
- Silad tomatsaft från tomaterna
- 4 skivor chèvreost
- Peppar efter behag
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka upp saltat vatten i en kastrull. Tillsätt sedan riset och låt det sjuda tills riset är halvfärdigt i cirka 9-10 min.
- Häll av vattnet och lägg riset i en skål och ställ åt sidan.
- Smörj en ugnssäker form med olivolja.
- Skär av toppen av alla tomater och ta ut innandömet med en sked. Lägg det sedan i en sil ovanför en skål så att saften silas ut.
- Blanda ihop tomatsaft, olivolja, hackad persilja, riven parmesan, vitlök, salt, peppar med riset.
- Lägg tomaterna i formen och fyll dem med blandningen.
- Lägg till sist på chevreskivorna.
- Grädda tomaterna i ugnen tills riset blivit mjukt i cirka 20 minuter.