fbpx

Recept: Risonifyllda tomater toppade med chèvreost

Vår matskribent Sophie Björkman delar receptet på helgens förrätt! Risoni, tomater, chèvreost - behöver vi säga mer? Bon Apetit!

Har du testat risoni? Det är pasta som ser ut som ris. Addera tomat och ost så får du en oemotståndlig smakkombination. Här kommer ett recept på risonifyllda tomater toppade med chèvreost. Kan serveras antingen som en förrätt eller som tillbehör till en god kött- eller kycklingbit. Bon apetit!
.

  • Portioner: 4 personer
  • Svårighetsgrad: Lätt
  • Skriv ut

Ingredienser

  • 1 1/2 dl avorioris
  • Salt efter behag
  • 4 stora tomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk hackad persilja och lite extra till garnering
  • 4 msk parmesanost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Silad tomatsaft från tomaterna
  • 4 skivor chèvreost
  • Peppar efter behag

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka upp saltat vatten i en kastrull. Tillsätt sedan riset och låt det sjuda tills riset är halvfärdigt i cirka 9-10 min.
  3. Häll av vattnet och lägg riset i en skål och ställ åt sidan.
  4. Smörj en ugnssäker form med olivolja.
  5. Skär av toppen av alla tomater och ta ut innandömet med en sked. Lägg det sedan i en sil ovanför en skål  så att saften silas ut.
  6. Blanda ihop tomatsaft, olivolja, hackad persilja, riven parmesan, vitlök, salt, peppar med riset.
  7. Lägg tomaterna i formen och fyll dem med blandningen.
  8. Lägg till sist på chevreskivorna.
  9. Grädda tomaterna i ugnen tills riset blivit mjukt i cirka 20 minuter.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Relaterade artiklar
Salma_red_Job_0009
Sommarens burgare: Salmalax med avokadokräm och mangosalsa