Finns det något härligare än att laga en mustig gryta när hösten är på ingång? Här är ett recept på en riktigt smarrig, vegetarisk gryta att njuta av.
Förmodligen världens enklaste och lätt en av de godaste vegetariska rätterna jag har ätit. Den är dessutom godast nu, eftersom aubergine är i säsong. Så skiva, fräs lite och låt småputtra tills det är klart. Under tiden kan du göra någonting annat, som att titta på min nya favoritserie ‘Unbelievable‘ på Netflix 😉
Ingredienser
Ingredienser
- 1 större aubergine
- 0,5 dl olivolja av bra kvalitet
- 3 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 2 tsk flingsalt
- 2-3 tomater
- 1 burk krossad tomat av god sort
- 1 tsk mald svartpeppar
- 0,5 tsk cayennepeppar
- 1-2 tsk spiskummin
- 100 gr kokta kidneybönor
- 100 gr majs
- 4 msk hackad koriander
Instruktioner
- Tärna aubergine och hetta upp oljan i en gryta.
- Skala vitlöken och hacka löken. Fräs tillsammans med aubergine i olja.
- Hacka tomater grovt och rör i tillsammans med krossad tomat, samt kryddor.
- Koka upp och låt koka i ca 20 min och låt sedan småputtra i ytterligare 20 min.
- Tillsätt koriander, majs och bönor när det är ca 10 minuter kvar.
- Servera med créme fraîche och servera med nachochips.