4 poddar som drivs av coola entreprenörskvinnor

Idag tipsar vi om fyra roliga, intressanta och bra poddar. Dessutom är det coola och inspirerande kvinnor som står bakom. Perfekt att lyssna på under alla härliga vårpromenader framöver.

Spöktimmen

En podcast om sanna kriminalfall och gåtfulla mysterier. Av och med journalisterna Jenny Borg och Linn Larsson bakom spakarna. Bland de många fall som de tagit upp i podcasten finns mordet på Olof Palme, seriemördaren Ted Bundy, terrorattentatet på Drottninggatan samt kidnappningen av Michelle Knight. Spöktimmen är podcasten för dig som lockas av olösta gåtor, mystiska försvinnanden och givetvis – det övernaturliga.

Flashback forever

Flashback Forever tog Sverige med storm när det första avsnittet släpptes i början av 2020 och blev snabbt en lyssnarsuccé. I podden läser Emma Knyckare, Ina Lundström och “Scroll-Mia” högt ur trådar från internetforumet Flashback, och skrattet är aldrig långt borta när de gör sig lustiga över innehållet. Snabbt har podden fått en väldigt dedikerad följarskara som ser tjejerna på deras liveturné och stöttar dem på sociala kanaler.

Flashback är för många känt som en mörk del av det svenska internet, men i podden lyfter de upp absurda trådar från folk som försöker lista ut världens alla frågor, stora som små. Finns det några nackdelar med att köpa 150 kg pasta i stöten? Hur många flyktbilar behöver man för att genomföra det perfekta rånet av en kiosk? Varför hatar kvinnor män i hatt? De diskuterar dessa frågor och många många fler på forumet, och i podden får man det återberättat på roligast möjliga sätt.

Vad blir det för mord?

Vad Blir Det För Mord?” är en oseriös podcast om det seriösa ämnet mord. Komikerna och true crime-entusiasterna Johanna Hurtig Wagrell och Elinor Svensson berättar varje vecka för lyssnarna om ett mord, brott eller annan hemskhet som hänt – på riktigt. En blandning av spekulationer och egna åsikter tillsammans med dålig smak och fruktansvärt intressanta grejer.

Det Skaver

Det skaver är podden om livet efter 30 och hur inget blev som man trodde det skulle bli med Cassandra Klatzkow, Elsa Ekman och Nadia Kandil. Varje vecka diskuterar och dissekerar tjejerna deras liv, känslor och upplevelser av vuxenlivet. Det är högt och lågt och roligt och känsligt och allt däremellan.

Klicka här för att få reda på de perfekta destinationerna för en romantisk smekmånad.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.