Premiärer på bio att se fram emot under maj-augusti

Anders Färber guidar er genom djungeln av premiärer under Maj-Augusti

Sommaren närmar sig med stormsteg, men de härliga biofilmerna tar ingen paus. Fly solen en stund eller förgyll en regnig dag med dessa tips.

Maj

Doctor Strange In The Multiverse of Madness – 4 maj

Genre: Action, Äventyr
Skådespelare: Benedict Cumberbatch, Elizabeth Olsen

Dr.Stranges andra solofilm är äntligen här och denna gång lyckas han via en förbjuden trolldom öppna en dörr till multiverse – där parallella verkligheter råder. Tillsammans med gamla och nya bekanta tar han sig an att besegra ett nytt mäktigt hot där han själv spelar en större roll än vad han kan ana.

Sam Raimi regisserar och ryktet säger att denna instans i Marvels filmuniversum kan gå mer åt skräckhållet, vilket denne skribent finner väldigt intressant.

The Blind Man Who Did Not Want To See Titanic – 5 Maj

Genre: Drama, Komedi, Kärlek
Skådespelare: Petri Poikolainen, Marjaana Maijala

Jaakko är en blind man med ytterligare nedsättning som gör att han sitter i rullstol. Hans stora kärlek är Sirpa, en kvinna han har ett långdistansförhållande med via telefon, men som aldrig träffats. När Sirpas hälsa försämras bestämmer sig Jaakko för att bege sig till henne. För att klara av detta måste han förlita sig på 5 främlingars hjälp med de olika stegen resan innebär. Från hemmet till taxi, från taxi till stationen, från stationen till tåget, från tåget till taxin som sen ska ta honom till Sirpa.

En inspirerande berättelse som är allt annat än en klassisk rom-com. En inspirerande och tankeväckande story som inte följer mallarna och gärna tar sig an fler genres än vad den går under. Finland levererar igen.

Min Far och Jag 6 Maj

Genre: Komedi, DramaSkådespelare: Ivan Barnev, Ivan Savov

Valentina har gått bort och lämnat efter sig sin käre make Vasil och son Pavel. På begravningen kommer en grannkvinna fram och påstår att avlidna Valentina har ring till hennes mobiltelefon efter sin död. Vasil säker hjälp hos ett välkänt medium för att försöka få kontakt med sin fru. Pavel försöker få honom på andra tankar, men envisa Vasil insisterar. Tillsammans åker de iväg för att träffa detta medium och vi får ta del av komiska och absurda situationer.

En berättelse om hur svårt det kan vara att “connecta” med de som står oss allra närmast

Operation Mincemeat  13 maj

Genre: Drama, Krig
Skådespelare: Colin Firth, Matthew Macfadyen

Här får vi ta del av de soldater man sällan ser i krigsfilmer. De som mer jobbar bland skuggorna och bedrägerier med den tunga känslan att oddsen för framgång är offantligt höga.
Vi följer två British Intelligence-officerare under andra världskriget som genomför en vågad operation för att vilseleda tyskarna så att de kunde säkerhetsställa invasionen av Sicilien. Baserad på sanna händelser.

Top Gun: Maverick  27 maj

Genre: Action, Drama
Skådespelare: Tom Cruise, Jennifer Connelly

Mer än 30 år senare får vi ta del av uppföljaren till “Top Gun”. Maverick är där han hör hemma ,som testpilot inom flygvapnet. Han undviker befordran då den skulle innebära att han får marktjänst istället för att göra det han älskar mest. Under en utbildning för piloter som ska genomgå ett specialuppdrag så träffar Maverick på en person som har stor anknytning till hans förflutna.
Räkna med fantastiska flygscener och låt oss hoppas på ett härligt soundtrack även denna gång.

Juni

Men 3 Juni

Genre: Drama, Skräck, Sci-Fi
Skådespelare: Jessie Buckley, Rory Kinnear

I detta skräckdrama ger sig en ung kvinna ensam iväg på en semester till den engelska landsbygden efter hennes ex-makes död. Möten sker med mystiska individer och allt är verkligen inte som det ska vara. Från regissörerna av underbara Ex Machina och underhållande Annihilation.

Jurassic World: Dominion  10 juni

Genre: Action, Äventyr
Skådespelare: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard

4 år efter att Isla Nubar förstördes så lever nu dinosaurier och människor sida vid sida. Människans kamp för att vara den dominerande rasen på jorden har aldrig varit mer utsatt än nu när många av historiens mest skräckinjagande djur utmanar om titeln.
Tredje filmen i “Jurassic World”-delarna som låter oss få träffa klassiska karaktärer från “Jurassic Park”-filmerna. Ett kärt återbesök lär det bli.

The Black Phone 24 juni

Genre: Skräck
Skådespelare: Ethan Hawke, Jeremy Davies

Finney Shaw- en 13-årig pojke blir kidnappad och inlåst i en ljudisolerad källare av en barnamördare. I källaren finns en urkopplad telefon som börjar ringa och de mystiska samtalen kommer från mördarens tidigare offer som är beslutna att hjälpa Finney undvika samma hemska öde som de själva gick till mötes.
En skräckthriller som fått lovande recensioner och lär skapa rysningar i biomörkret.

Juli

Thor: Love And Thunder 6 Juli

Genre: Action, Äventyr
Skådespelare: Chris Hemsworth, Natalie Portman

Vi får följa “pensionerade” åskguden Thor på en resa med en utmaning han aldrig tidigare ställts inför – att finna inre frid. Hans nya liv avbryts dock av ett nytt ont hot i form av en utrotare av Gudar – Gorr the God Butcher.
Sist vi såg Thor följde han med “The Guardians Of The Galaxy”-gänget och de lär säkert dyka upp även här tillsammans med andra klassiska karaktärer med stora syften.

Downton Abbey: En Ny Era 8 Juli

Genre: Drama, Kärlek
Skådespelare: Michelle Dockery, Maggie Smith

De älskade karaktärerna från succéserien ‘Downton Abbey’ återförenas här i en andra film som är hett efterlängtad. Nu beger de sig ut på en storslagen resa till södra Frankrike för att avslöja mysteriet med änkehertiginnans nyligen ärvda villa.

Augusti

Där Kräftorna Sjunger 19 aug

Genre: Drama, Mystik

Skådespelare: Daisy Edgar-Jones, Garret Dillahunt

Vi träffar på Kya – en övergiven flicka som lever i North Carolinas träskmarker i USA där hon uppfostrat sig själv. Den intelligenta Rya är isolerad från resten av samhället tack vare långvarig ryktesspridning om “Träskkvinnan”. På väg in i vuxenlivet träffar hon på två unga män från stan och får, tack vare detta, ta del av en helt ny värld.
En av männen ska senare påträffas död och Kya pekas ut som huvudmisstänkt. Fallet blir dock oklarare ju mer man nystar i det och många hemligheter hotas att komma upp till ytan.
Filmen baseras på bästsäljande boken med samma namn.

Tack för att ni tog er tid.

Välkommen till ett magasin för dig mitt i livet.

Moderna Livet är en plats fullt med drömmar och ambition. Man vill komma framåt med fart. Samtidigt vill man bevara sin hälsa, ha en fungerande vardag, och ha goda relationer.

Vi hjälper dig att hälla strössel på livet med inspiration och experthjälp från personer och företag.

Har du ett företag? Vi hjälper er att berätta er story i ett modernt sammanhang.

Klicka här för mer information.

Ta del av det bästa från oss
Vårt nyhetsbrev ger dig exklusiva rabatter, inbjudningar till event och intressant läsning
Genom att klicka ja, godkänner jag Moderna Livets användarvillkor samt personuppgiftspolicy.