[recipe servings=”4 personer” time=”15 minuter” difficulty=”Lätt” Höstig pizza med svamp! Pizza bianco med kantareller, grönkål och tryffelolja.]
Recept: Pizza bianco med kantareller, grönkål och tryffelolja
Här kommer ett riktigt gott recept på pizza med grönkål, svamp och tryffel! Pizza är ju alltid gott och fungerar såväl på helgen och en vardag man vill pigga upp lite. Och vi gillar att grydda maten med säsongen som är inför oss – så varför inte göra en riktig höstig pizza med grönkål, kantareller och tryffel?
En riktigt höstig och smakrik pizza med svamp. Den passar perfekt att bjuda på till tilltugget och är väldigt tjusig att se på. En stor rekommendation är att hämta en utkavlad pizzabotten från en pizzeria. Det blir alltid gott och underlättar i köket. Skär sedan upp pizzan i flera bitar och servera med ett gott glas bubbel till.
[recipe-ingredients]
- 1 färdig pizzabotten (helst från din lokala pizzeria)
- en dl creme fraiche
- 1 vitlöksklyfta
- 1 buffelmozzarella
- 40g grönkål
- 170g kantareller
- 1/2 rödlök
- Parmesan
- Tryffelolja
- Eventuellt lite bladpersilja eller annan ört att toppa med
[/recipe-ingredients] [recipe-directions]
- Sätt ugnen på 200 grader
- Stek kantarellerna i smör, salt och peppar tills vätskan försvinner
- Skär rödlöken i riktigt tunna strimlor (helst med mandolin)
- Massera grönkålen noggrant med olivolja i en bunke
- Blanda citka 1 dl creme fraiche med en vitlöksklyfta
- Bre på ett lager av creme fraiche på pizzan, toppa sedan med kantareller, grönkål, rödlök, mozzarella, parmesan och tryffelolja (efter smak)
- Grädda pizzan i mitten av ugnen cirka 10 minuter

[/recipe-directions][/recipe].
Mer från Sophie Björkman: Smultron och blåbärspaj med bulldeg